Dobar tek
Recept za slanu pitu s piletinom
U pitu se mogu staviti razni nadjevi, a možete je pripremiti i s piletinom.
Sastojci:
- 400 grama špinata
- četiri pileća batka sa zabatkom
- 50 grama maslaca
- malo đumbira
- četiri jaja
- maslinovo ulje
- 300 grama feta sira
- 500 grama kora za savijače
- glavica luka
- muškatni oraščić
Luk i đumbir ogulite i narežite na ploške. U loncu kuhajte piletinu s đumbirom, soli i lukom oko jedan sat. Pustite da se ohladi pa ju narežite na komadiće. U dubljoj tavi ugrijte malo maslinovog ulja i maslaca te tome dodajte prethodno oprani i ocijeđeni špinat te ga miješajte dok ne povene. U zdjeli istucite jaja i u njih smrvite feta sir i stavite malo muškatnog oraščića. Zatim u tu smjesu dodajte špinat i piletinu.
Maslac rastopite u posebnoj posuditi te njime premažite vatrostalnu zdjelu. Složite pet kora za pitu u vatrostalnu zdjelu tako da pola kore visi preko ruba. Svaku koru premažite rastopljenim maslacem na dijelu gdje se kore prekrivaju. Ulijte pripremljeni nadjev na kore, preklopite jednu po jednu s dijelom koji viri preko ruba te svaku premažite rastopljenim maslacem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.
Dobar tek!