Piće i hrana 27.03.2020. 07:57. Zadnja izmjena: 27.03.2020. 07:57.

Dobar tek

Recept za slanu pitu s piletinom

U pitu se mogu staviti razni nadjevi, a možete je pripremiti i s piletinom.

Sastojci:

  • 400 grama špinata 
  • četiri pileća batka sa zabatkom
  • 50 grama maslaca
  • malo đumbira
  • četiri jaja
  • maslinovo ulje
  • 300 grama feta sira 
  • 500 grama kora za savijače
  • glavica luka
  • muškatni oraščić

Luk i đumbir ogulite i narežite na ploške. U loncu kuhajte piletinu s đumbirom, soli i lukom oko jedan sat. Pustite da se ohladi pa ju narežite na komadiće. U dubljoj tavi ugrijte malo maslinovog ulja i maslaca te tome dodajte prethodno oprani i ocijeđeni špinat te ga miješajte dok ne povene. U zdjeli istucite jaja i u njih smrvite feta sir i stavite malo muškatnog oraščića. Zatim u tu smjesu dodajte špinat i piletinu. 

Maslac rastopite u posebnoj posuditi te njime premažite vatrostalnu zdjelu. Složite pet kora za pitu u vatrostalnu zdjelu tako da pola kore visi preko ruba. Svaku koru premažite rastopljenim maslacem na dijelu gdje se kore prekrivaju. Ulijte pripremljeni nadjev na kore, preklopite jednu po jednu s dijelom koji viri preko ruba te svaku premažite rastopljenim maslacem.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.

Dobar tek!