Veggie prehrana
Kako napraviti tofu sir?
Sastojci:
- 4 šalice soje
- 2 žlice limunovog soka
- voda
Soju sameljemo uz dodavanje 4 šalice vode. Samljevenu soju sipamo u lonac i dolijemo dvostruku količinu vode. Ostavimo da odstoji pet sati, a zatim polako kuhamo 1 sat. Kad je gotovo, skinemo s vatre i ostavimo da stoji dok se ne ohladi, i onda procijedimo. Sojino mlijeko, dobro ohlađeno, sipamo u teglu, dodamo limunov sok i ostavimo da se usiri. S ispranom gazom prekrijemo teglu i držimo na toplome mjestu.
Ponekad se sojino mlijeko vrlo brzo usiri, a ponekad je potrebno punih 12 sati. Cjedilo prekrijemo čistim platnom i istresemo usireno mlijeko iz tegle. Drugim komadom platna prekrijemo sir odozgo, gore stavimo tanjurić i dobro pritisnemo. Nakon 1 sata dodatno opteretimo sir i držimo još 1 sat. Sir stavimo u hladnjak (u posoljenu vodu koju mijenjamo svakog dana) gdje stoji nekoliko dana.
Palačinke priprema - kako pripremiti palačinke
Freeganizam - tko su frutarijanci
Sojino mlijeko - kako pripremati soju
Izvor: 2368