Desert bogat okusima
Tortu od naranči možemo premazati džemom, a sa strane ukrasiti bademima!
Sastojci:
- 250 g brašna
- paketić praška za pecivo
- 180 g šećera
- 3 jaja
- 100 g maslaca
- mlijeko
- 100 g grožđica umočenih u rum
- korica jedne naranče
- sok od naranče
- džem od naranče ili marelice
- nasjeckani orasi ili bademi
U zdjelu stavimo 250 g brašna, tri puta prosijano s paketićem praška za pecivo, 180 grama šećera, 3 jaja, 100 g maslaca (margarina) i mlijeka koliko je potrebno da zamijesimo srednje čvrsto tijesto.
Dodamo jos 100 g grožđica koje smo prethodno namočili u rum i koricu jedne naranče pa onda tijesto stavimo u namazani kalup za torte i pečemo u srednje toploj pećnici. Kad je torta gotova, istresemo je na tanjur ili dasku pa prelijemo sokom od naranče.
Premažemo džemom od naranči ili marelica i ukrasimo gornju plohu na ploške rezanim narančama, a sa strane nasjeckanim orasima ili bademima.
Izvor: 347