Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 08.06.2016. 11:26.

Izrada marmelade

Kako čuvati jagode?

Jagode se brzo kvare pa ih je najbolje brzo pojesti. Svježe jagode čuvajte u hladnjaku 2 dana. Najbolje su ohlađene na 15 stupnjeva Celzijusa. Perite jagode neposredno prije upotrebe, listiće odstranite nakon pranja kako voda ne bi ušla u bobice.

Od različitih sorti pripremaju se vrlo cijenjeni džem, pekmez, sok i marmelade. Uzmite 2 kg jagoda, 2 kg šećera i 6 limuna. Zatim izgnječite jagode, dodajte šećer i limunov sok.

Marmeladu miješati dok se ne počne zgrušavati. Ulijte u sterilizirane staklenke. Zatvorite i čuvajte na tamnom i suhom mjestu.

Jagode za zdravlje i jagode za mršavljenje

Izvor: 2670