S mesnim temeljcem
Mrkva s mesom poslužuje se uz rižu, kašu ili neki slični prilog
Sastojci:
- 250 g miješanog mljevenog mesa
- 600 g mlade mrkve
- jedno jaje
- 6 žlica ulja
- 3 češnja češnjaka
- 2 bjelanjka
- 3 ljuta feferona
- 1,5 dl mesnog bujona
- 2 mlada luka
- soja umak
Postupak:
Mljeveno meso izmiješajte s jajetom i bjelanjcima. Iščetkanu mrkvu narežite na ploškice. Zagrijte ulje, dodajte mrkvu i pirjajte pet minuta uz miješanje. Izvadite mrkvu žlicom s prorezima te stavite meso na masnoću na kojoj se pirjala mrkva.
Ispržite meso da bude mekano. Češnjak i feferone usitnite i dodajte zajedno s mrkvom u meso. Zalijte meso bujonom i pirjajte još 5 minuta. Začinite umakom od soje.
Mladi luk narežite na tanke kolutove i stavite ga na gotovo jelo. Poslužite uz rižu.
Izvor: 2361