Piće i hrana
26.06.2014. 00:00.
Zadnja izmjena: 17.11.2016. 14:35.
Specijalitet naših starih
Kolinsko pečenje najčešće se priprema na dan kolinja, a konzumira dan kasnije
Sastojci za 10 osoba:
- 80 dag svinjetine bez kosti (samljevene)
- 80 dag svinjetine narezane na kocke
- 40 dag svježeg svinjskog jezika
- 40 dag svinjskog srca
- 5 dag soli
- 1 dag mljevenog papra
- 1 režanj češnjaka
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 svinjska maramica (potrbušnica)
Postupak:
Jezik i srce narežite na kockice pa pomiješajte s drugim mesom, nasjeckanim češnjakom i začinima. Oblikujte duguljasti hljeb i omotajte ga svinjskom maramicom. Dobro je zamotati još i u aluminijsku foliju.
Mora odležati najmanje preko noći, a dobro je i cijeli dan, a onda pecite jedan sat na srednje jakoj temperaturi.
Izvor: 2337