Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 17.11.2016. 14:35.

Specijalitet naših starih

Kolinsko pečenje najčešće se priprema na dan kolinja, a konzumira dan kasnije

Sastojci za 10 osoba:

  • 80 dag svinjetine bez kosti (samljevene)
  • 80 dag svinjetine narezane na kocke
  • 40 dag svježeg svinjskog jezika
  • 40 dag svinjskog srca
  • 5 dag soli
  • 1 dag mljevenog papra
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 svinjska maramica (potrbušnica)

Postupak:

Jezik i srce narežite na kockice pa pomiješajte s drugim mesom, nasjeckanim češnjakom i začinima. Oblikujte duguljasti hljeb i omotajte ga svinjskom maramicom. Dobro je zamotati još i u aluminijsku foliju.

Mora odležati najmanje preko noći, a dobro je i cijeli dan, a onda pecite jedan sat na srednje jakoj temperaturi.

Kako napraviti tanku prostu zlev(anj)ku

Saznajte recept za pretepeni grah

Izvor: 2337