Recepti za juhe
Kako napraviti juhu od gljiva?
Sastojci:
- 150 g krumpira
- 150 g svježih gljiva
- 3/4 litre bistre juhe
- 50 g luka
- 1 žlica maslaca ili margarina za prženje
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- žlica svježeg mažurana ili listova peršina
Krumpir oguliti i narezati na sitno. Gljive očistiti, ne prati, manje prepoloviti, a veće narezati na sitnije komade. Krumpir i polovicu gljiva kuhati u juhi 20 minuta.
Luk očistiti, isjeckati i s ostatkom gljiva prepržiti na vrućem maslacu ili margarinu.
Juhu skinuti s vatre, dodati prepržene gljive s lukom, sol, papar, naribati muškatni oraščić prema ukusu i lagano promiješati. Posuti mažuranom ili peršinom i servirati vruće.
Gljive pečurke recepti - galski namaz
Izvor: 2064