Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 01.05.2016. 15:12.

Recepti za juhe

Kako napraviti juhu od gljiva?

Sastojci:

  • 150 g krumpira
  • 150 g svježih gljiva
  • 3/4 litre bistre juhe
  • 50 g luka
  • 1 žlica maslaca ili margarina za prženje
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić 
  • žlica svježeg mažurana ili listova peršina

Krumpir oguliti i narezati na sitno. Gljive očistiti, ne prati, manje prepoloviti, a veće narezati na sitnije komade. Krumpir i polovicu gljiva kuhati u juhi 20 minuta.

Luk očistiti, isjeckati i s ostatkom gljiva prepržiti na vrućem maslacu ili margarinu.

Juhu skinuti s vatre, dodati prepržene gljive s lukom, sol, papar, naribati muškatni oraščić prema ukusu i lagano promiješati. Posuti mažuranom ili peršinom i servirati vruće.

 

Gljive pečurke recepti - galski namaz

Priprema piletine - piletina s gljivama

Kako pripremiti gljive - jednostavni recepti s gljivama

Izvor: 2064