Piće i hrana 15.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 26.07.2016. 14:56.

"Kalamper-šalata"

Pripremite salatu od krumpira

Svi su čuli za ukusnu salatu od krumpira i gotovo svatko ju je barem jednom pripremio. Postoji mnogo načina na koje ju možete pripremiti. Mi vam ovdje donosimo jedan jednostavan, a vrlo ukusan recept za pripremu ovog ukusnog priloga. Ovo jelo možete pripremiti i za večeru, a ako dodate kobasicu, to vam može biti i glavno jelo.

Pripremite ukusnu salatu od krumpira


Neoguljeni krumpir stavite u posudu s vodom da se kuha. Ako želite dodati kobasicu, sada ju stavite na kuhanje. Nakon što se sve to skuha, ostavite da se hladi u hladnoj vodi. Dok se krumpir i kobasica hlade, ogulite i narežite jednu veliku ili dvije manje glavice ljubičastog luka na tanke kriške. Nakon toga istu stvar napravite s režnjem češnjaka.

Pomiješajte luk i češnjak u jednoj posudi te dodajte malo papra i soli. Nasjeckajte nešto peršina i rukole te dodajte u posudu s lukom i češnjakom. Sve dobro pomiješajte. Ohlađeni krumpir i kobasicu narežite na manje komadiće i stavite u jednu posudu. Dodajte pripremljenu mješavinu s lukom, češnjakom, peršinom i rukolom te sve dobro promiješajte.

Sada još samo dodajte malo ulja po želji - maslinovo ili bučino (može i bez ulja ako ga ne volite). Salata je spremna za posluživanje.