"Kalamper-šalata"
Pripremite salatu od krumpira
Svi su čuli za ukusnu salatu od krumpira i gotovo svatko ju je barem jednom pripremio. Postoji mnogo načina na koje ju možete pripremiti. Mi vam ovdje donosimo jedan jednostavan, a vrlo ukusan recept za pripremu ovog ukusnog priloga. Ovo jelo možete pripremiti i za večeru, a ako dodate kobasicu, to vam može biti i glavno jelo.
Pripremite ukusnu salatu od krumpira
Neoguljeni krumpir stavite u posudu s vodom da se kuha. Ako želite dodati kobasicu, sada ju stavite na kuhanje. Nakon što se sve to skuha, ostavite da se hladi u hladnoj vodi. Dok se krumpir i kobasica hlade, ogulite i narežite jednu veliku ili dvije manje glavice ljubičastog luka na tanke kriške. Nakon toga istu stvar napravite s režnjem češnjaka.
Pomiješajte luk i češnjak u jednoj posudi te dodajte malo papra i soli. Nasjeckajte nešto peršina i rukole te dodajte u posudu s lukom i češnjakom. Sve dobro pomiješajte. Ohlađeni krumpir i kobasicu narežite na manje komadiće i stavite u jednu posudu. Dodajte pripremljenu mješavinu s lukom, češnjakom, peršinom i rukolom te sve dobro promiješajte.
Sada još samo dodajte malo ulja po želji - maslinovo ili bučino (može i bez ulja ako ga ne volite). Salata je spremna za posluživanje.