Piće i hrana 13.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 11.05.2016. 09:15.

S puno željeza

Pripremite salatu od špinata

Špinat je vrlo zdravo zeleno lisnato povrće. Vrlo je bogat vitaminima K i A, a sadrži i vitamin C, vitamin B2, vitamin B6, vitamin B3, vitamin B1 i vitamin E. Od ostalih nutrijenata sadrži željezo, cink, kalij, kalcij, fosfor, mangan, magnezij itd.

Ova ljekovita biljka ima antioksidativno i protuupalno djelovanje te je vrlo dobar izbor za one koji imaju premalo željeza u krvi. Uključite špinat u svoju svakodnevnu prehranu i nećete požaliti.

Priprema

Potrebni sastojci:

  • 200 grama zelene salate
  • 300 grama svježeg špinata
  • dvije glavice ljubičastog luka
  • režanj češnjaka
  • himalajska sol
  • crno ulje
  • jabučni ili vinski ocat
     

Špinat i salatu je potrebno dobro oprati i narezati. Narežite luk na sitne komadiće i dodajte u posudu sa špinatom. Posolite i pustite da odstoji koju minutu.

Narežite češnjak te ga dodajte u posudu sa salatom. Sada još samo dodajte malo ulja i octa i vaša salata od špinata spremna je za posluživanje.