
Za 4 osobe
Salata s piletinom, lećom i bundevom
Za 4 osobe pripremite salatu od 300 grama pilećeg filea i isto toliko grama bundeve i cikle. Potrebno vam je još malo soli, crnog papra, nekoliko grančica timijana, tri žlice maslinova ulja, dva češnja češnjaka, 200 grama kuhane zelene leće ili konzervirane, 100 grama svježe rikole i tri žlice limunova soka.
Piletinu stavite u posoljenu vrelu vodu, dodajte papar i timijan pa kuhajte oko 20 minuta da omekša. Bundevu ogulite, izdubite sjemenke i narežite na kockice. Ciklu također narežite na kockice.
U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite bundevu, ciklu i češnjak pa posolite, pospite paprom i nakapajte maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnnjeva i pecite oko 30 minuta. Povrće ostavite sa strane da se malo ohladi, a piletinu natrgajte na komade, dodajte pečeno povrće i leću. Zatim u sve to umiješajte rikolu i nakapajte mješavinom ulja i limunova soka.
Salatu poslužite kao samostalni obrok.