Piće i hrana 03.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 08.01.2017. 12:40.

Začin ili dip

Kako pripremiti ljuti salsa umak?

Umaci postaju sve popularniji za konzumaciju bilo da se radi o slanim, slatkim ili ljutim umacima, a njihova primjena je sve češća u kombinaciji sa svim jelima.

Salsa umak poznati je meksički umak koji se najviše koristi kako bi začinili svoje obroke ili kao dip koji se konzumira uz grickalice.
 

Priprema ljutog salsa umaka traje 20-ak minuta. Potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 2 rajčice
  • 5 suhih čili paprika ( ili 1 žličica mljevene čili paprike)
  • 1 češanj bijelog luka (češnjak)
  • 1 crveni luk
  • sol
  • papar

Za početak prokuhajte rajčicu i čili papriku sa malo vode oko 5 minuta, kada se prokuha izvadite rajčicu i papričice te ih izmiksajte ručno ili u blenderu sa svim sastojcima, no ostavite sa strane malo luka kojeg ćete dodati naknadno.

Kad je smjesa pripremljena, stavite je u posudu i dodajte sol, papar i ostatak luka, zatim sve dobro pomiješajte da se sjedine svi sastojci. Ovaj salsa umak najbolje je konzumirati kada je potpuno ohlađen.