Tradicionalno kolinjsko jelo
Kako se pravi plućna savijača?
Sastojci:
Pripremite:
- 50 dag tijesta za savijaču
- 1 kg pluća
- 10 dag soli
- 3 dag papra (1 dag samljevenoga, 2 dag u zrnu)
- 2 lista lovora
- 3 jaja
- 15 dag masti
- 1 glavica luka
Postupak:
Oprana pluća spustite u hladnu vodu, dodajte sol, papar u zrnu i lovor. Skuhajte. Ohlađenu sameljite na krupnije, pržite nasjeckani luk, umiještajte u pluća. Dodajte razmućena jaja, pa time pokrijte tijesto, tijesto podijelite, na svaki dio stavite dio nadjeva, savijte usku savijaču, a zatim je još od kraja savijte u krug kao puža. Svakog "puža" ispecite posebno u maloj zamašćenoj posudi. Vruće iznesite na stol.
Izvor: 2336