Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 15.01.2017. 19:20.

Tradicionalno jelo

Meso z tiblice (meso u kosanoj svinjskoj masti)

Sastojci

Pripremite: svinjetinu za pečenje, dimljene kobasice, jezik.

Postupak

Meso iz rasola se prodimi pa skuha i još malo prepeče, zapravo tek toliko da se dobro osuši u pećnici. Jednako tako postupite i s kobasicama.

Jezik prodimite pa samo skuhajte.

U posebnu "tiblicu" (također "lojdricu") stavite na dno sloj slanine pa red pečenke, opet slanine, pa kobasice, opet slanine, pa jezik i tako redom. Svaki sloj dobro se nabije slaninama tako da nigdje između ne ostane zraka.

Na vrhu je sloj slanina. Na hladnome (u smočnici) može stajati mjesecima, a najbolje je početi trošiti nakon najmanje mjesec dana stajanja, da se svi mirisi i okusi stope.

Kako napraviti prezvušt

Kako se pravi plućna savijača 

Saznajte način pravljenja slanina 

Recept za međimursku hladnetinu

Recept za turoš (natrti sir)

Izvor: 2336