Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 16.11.2016. 10:10.

Za slasne kolače

Kako omekšati kolačiće od prhkog tijesta i kako napraviti čvrstu pjenu

Voćni kolač

Da biste lakše rasporedili voće na biskvitu i da se ne bi kotrljalo, a ujedno da bolje zaštitite podlogu kako se ne bi suviše razmočila od voća i njegova soka, pomoći će vam tanki sloj zašećerenog snijega od bjelanjka. Najprije njime namažite biskvit, pa tek onda na snijeg položite voće.

Omekšavanje kolačića

Strahujete li da će vaši kolačići od prhkoga tijesta biti tvrdi, čim kolačiće izvadite iz lima, poslažite ih nekoliko minuta na čistu vlažnu krpu. Upit će vlagu i omekšati.

Čvrsta pjena

Želite li da pjena za ukrašavanje kolača bude jako čvrsta? Dobro istucite snijeg i u nj, i dalje lupajući, umiješajte otopljeni, sasvim karamelizirani šećer.

Tom smjesom možete pokriti kolač, omazati tortu, napuniti kore za pitu ili je staviti u štrcaljku i njome izrađivati ukrase na kolaču.

Kako olakšati ribanje čokolade i kako iskoristiti stare kekse

Izvor: 2101