Za slasne kolače
Kako omekšati kolačiće od prhkog tijesta i kako napraviti čvrstu pjenu
Voćni kolač
Da biste lakše rasporedili voće na biskvitu i da se ne bi kotrljalo, a ujedno da bolje zaštitite podlogu kako se ne bi suviše razmočila od voća i njegova soka, pomoći će vam tanki sloj zašećerenog snijega od bjelanjka. Najprije njime namažite biskvit, pa tek onda na snijeg položite voće.
Omekšavanje kolačića
Strahujete li da će vaši kolačići od prhkoga tijesta biti tvrdi, čim kolačiće izvadite iz lima, poslažite ih nekoliko minuta na čistu vlažnu krpu. Upit će vlagu i omekšati.
Čvrsta pjena
Želite li da pjena za ukrašavanje kolača bude jako čvrsta? Dobro istucite snijeg i u nj, i dalje lupajući, umiješajte otopljeni, sasvim karamelizirani šećer.
Tom smjesom možete pokriti kolač, omazati tortu, napuniti kore za pitu ili je staviti u štrcaljku i njome izrađivati ukrase na kolaču.
Kako olakšati ribanje čokolade i kako iskoristiti stare kekse
Izvor: 2101