Piće i hrana 27.12.2019. 08:00. Zadnja izmjena: 27.12.2019. 08:00.

Tjestenina

Špageti s gljivama u kremastom umaku

Jednostavno i vrlo brzo pripremite ukusne špagete s tartufima, ili nekim drugim gljivama, u blagom kremastom umaku.

Potrebno vam je 350 grama špageta, 100 grama maslaca, 50 mililitara suhog bijelog vina, 20 grama tartufa, 100 mililitara vrhnja za kuhanje, pola žličice sušenog bosiljka i isto toliko sušenog timijana, grubo mljeveni papar i sol.

  • Špagete skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom.

U većoj tavi rastopite maslac, dodajte vrhnje, tanko narezane tartufe ili druge gljive, bosiljak, timijan, vino, malo soli i papra. Dobiveni umak možete obogatiti sa 100 grama svježeg kajmaka.

Kad zavri, umiješajte kuhane špagete i dobro promiješajte. Poslužite odmah. Jelo možete posipat naribanim parmezanom.