Tjestenina na stolu
Špageti s povrćem
Ukusan, bez mesni obrok pripremite od 200 grama tanjih špageta te isto toliko šampinjona, tikvica i poriluka. Potrebna su vam i dva češnja češnjaka, 100 grama mrkve i isto toliko špinata, 100 mililitara ulja, 100 mililitara sojina umaka, žličica đumbira i žličica vegete.
- Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, a mrkvu narežite na rezance. Špagete skuhajte, ocijedite i ostavite na toplome mjestu. Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima. Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i vegetu, promiješajte i vratite u posudu.
Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.