Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.07.2016. 14:14.

Za dugotrajno korištenje

Konzerviranje blitve (peteljke i lisnog rebra) smrzavanjem

Sastojci:

  • 2 kg rebra i peteljki
  • 3 l vode
  • sok pola limuna 

Operite peteljke i rebra i izrežite ih na 5 cm. Vodu zagrijte na 85 stupnjeva Celzijusa. Blitvu stavite u gazu, zavežite krajeve i uronite u vruću vodu kojoj ste dodali sok od limuna.

Blanširanje traje pet minuta. Izvadite blitvu i uronite je u hladnu vodu. Ohlađenu i ocijeđenu stavite u PVC vrećicu, zatvorite i pohranite u zamrzivač. Na isti način radite s lišćem blitve duljine 20 cm. Razlika je u tome što se lišće pari vrućom vodom, a kasnije se ispire hladnom.

Kako se sadi blitva

Izvor: 2785