Piće i hrana 16.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 10.05.2016. 13:10.

Brzo i lako

Kako napraviti kvalitetan tartar - umak?

Uz meso ili neku suhu hranu uvijek odlično ide i nekakav umak koji daje posebnu aromu tome jelu. Volite li majonezu, luk i kiselo mlijeko, tartar je odličan izbor. Bez obzira jedete li ribu, pohane osliće ili piletinu, tartar umak odlično će se uklopiti uz gotovo svako jelo.

Ovaj umak, osim što je ukusan, vrlo je jednostavno napraviti i brzo je gotov. Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci :

  • 2 dl majoneze
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • pola glavice crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • pola šalice sitno narezanih krastavaca
  • limunov sok (pola limuna)
  • 1 žlica senfa
  • pola male žličice peršina
  • malo soli, papra i crvene paprike


Sve su ovo sastojci koje gotovo svaka domaćica ima u svojoj kuhinji u bilo koje doba dana, stoga vam ne preostaje ništa drugo nego da krenete sa pripremom ovog ukusnog umaka : izmiješajte u jednoj posudici sve suhe sastojke, luk naribajte sitno, a češnjak istisnite, kada se ti sastojci sjedine dodajte majonezu, kiselo vrhnje, senf i limunov sok, miješajte sve zajedno i kada se sve dobro pomiješa, dodajte začine.

Tartar umak najbolje je staviti u hladnjak na 15-ak minuta da se dobro ohladi nakon čega je spreman za konzumaciju.