Povrće i sir
Tikvice punjene mozzarellom
Za ovaj recept potrebne su vam četiri srednje velike tikvice, dvije pečene crvene rog paprike, dva komada mozzarella sira, stručak vlasca, sol i papar.
Ako nemate već pečene, tada je potrebno ispeći paprike. Maknite im kožicu, odstranite peteljke, očistite od koštica i narežite ih na kockice. Tikvice operite, odrežite im peteljke i oštrim nožem ih uzdužno prerežite te žlicom izdubite unutrašnjost.
Mozzarella sir narežite na kockice i pomiješajte s pečenom paprikom. Dodajte vilicom stisnutu unutrašnjost tikvica, posolite, popaprite i pomiješajte te nadjevom uz pomoć žličice ispunite lađice od tikvica. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite tikvice. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva otprilike pola sata. Prije posluživanja posipajte nasjeckanim vlascem.