Piće i hrana 31.10.2019. 11:36. Zadnja izmjena: 03.11.2019. 21:51.

Jednostavna priprema

Tjestenina s tikvicama, lukom i češnjakom

Tjesteninu uvijek možete kombinirati s raznim povrćem, maslinovim uljem i začinskim biljem. Za ovaj jednostavan recept potrebno vam je 30 minuta, 400 grama tjestenine po izboru, svrdla, pužići, špageti ili bilo koja druga tjestenina, dvije zelene tikvice, jedan crveni luk, jedan režanj češnjaka, 60 grama parmezana, sol i svježi timijan.

  • Tjesteninu skuhajte u vreloj i posoljenoj vodi, tikvice operite i narežite na ploške, a luk ogulite i sitno nasjeckajte.

U tavu ulijte malo maslinova ulja i na to stavite lagano zgnječeni češnjak i narezani luk. Ne morate ga čistiti jer će ljuskice i komadi dati jelu rustikalan izgled. Na ulje koje je poprimilo arome češnjaka dodajte narezane tikvice, posolite i kratko ih dinstajte.

U međuvremenu procijedite tjesteninu i premjestite ih u tavu s tikvicama koje su već pri kraju. Podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine te pomiješajte i ostavite da se okusi prožmu. Zatim pospite listićima timijana i krupno ribanim parmezanom te protresite.