Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 14.07.2016. 10:45.

Bogatstvo okusa

Torta od jabuka i tijesto za pitu

Ogulimo jabuke, narežemo ih na ploške pa stavimo u jednu zdjelu sa žlicom šećera i malo bijelog vina. Čim uzavru, maknemo ih s vatre i dodamo 100 g grožđica koje smo prethodno namočili u rum.

Kalup za torte namažemo i obložimo tijestom za pitu pa preko tijesta premažemo džem od marelica ili jagoda. Sad stavimo u kalup masu od jabuka i pokrijemo ju tijestom koje smo ostavili ranije i izvaljali u obliku kruga.

Stavimo u pećnicu, a kad je gotovo istresemo na tanjur. Prelijemo džemom od jagoda ili marelica razrijeđenim s malo ruma i ukrasimo ploškama od jabuka.

Punjene jabuke

Kako iskoristiti jabuke za izvrstan kolač

Jabuke s kremom

Karamelizirane jabuke

Jastučići s jabukama

Izvor: 377