Piće i hrana 09.12.2019. 21:10. Zadnja izmjena: 09.12.2019. 21:10.

Recept

Tortilje od pšeničnog brašna

Za pripremu tortilja potrebno vam je 400 grama glatkog brašna, vrećica praška za pecivo, žličica soli, pet žlica ulja (suncokretovo ili maslinovo) i 240 mililitara vruće vode.

Pomiješajte sve suhe sastojke pa uz neprestano miješanje dodajte ulje i vodu. Umijesite glatko tijesto te ga prekrijte krpom ili folijom i pustite da počiva barem 20 minuta. Na dobro pobrašnjenoj radnoj površini podijelite tijesto na osam do 10 dijelova. Od svakog dijela oblikujte kuglicu, malo je spljoštite dlanom pa razvaljajte valjkom za tijesto u okrugli mlinac što tanje možete.

Ovako pripremljenu tortilju pecite na jako zagrijanoj tavici najprije 20 sekundi s jedne strane, a zatim i 15-ak sekundi s druge strane. Tortilje bi trebalo po cijeloj površini dobiti male tamne kružiće od pečenja. Pečene tortilje slažite u posudu s poklopcem ili ih pokrijte folijom kako bi se malo omekšale i bile podatnije za motanje. Napunite ih nadjevom po želji, bilo mesom, povrćem, blagim ili žarkim umakom.