Dobar tek!
Ukusan spoj batata, jabuke i mrkve
Od dva batata, tri jabuke, 500 grama mrkve, 240 mililitara kuhanog slanutka, češnja češnjaka, malo svježeg đumbira, jedne čili papričice, 10 grama mljevenih badema, maslinovog ulja, jednog litra pilećeg temeljca, soli i papra.
Češnjak očistite i narežite na listiće. Korijen đumbira duljine jedan centimetar ogulite i naribajte. Čili očistite od sjemenki i nasjeckajte. Mrkve ogulite i narežite na kolutiće, batat ogulite i narežite. Kiselkaste jabuke ogulite i narežite na kockice. Slanutak isperite i ocijedite.
U velikoj posudi na maslinovom ulju popržite luk, dodajte batat i češnjak i pirjajte pet minuta. Dodajte čili i đumbir, promiješajte pa dodajte jabuke, mrkvu i slanutak. Podlijte temeljcem, posolite i popaprite. Kuhajte oko 30 minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Štapnim mikserom izmiksajte juhu u glatku kašu te na kraju dodajte mljevene bademe.