Slasni zalogaji
Ukusna punjena jaja - pogodna za zabave, ali i svečani blagdanski stol
Sastojci:
- 10 jaja
- 50 g majoneze
- 100 g kiselog vrhnja
- 1 žlica senfa
- malo soli i svježe mljevenog papra
- malo Worchester umaka
Prijedlozi za ukrašavanje:
- tanko narezana šunka, pršut, panceta
- crvena paprika
- listići peršina
- dimljeni losos
- masline punjene paprikom
- fileti slanih inčuna ili srdela
- vlasac
- suha salama
- sušena rajčica
Skuhajte jaja "u tvrdo" i dobro ohladite. Ogulite ih. Potom ih prepolovite: 5 jaja uzdužno, 5 jaja poprečno. Oprezno izvadite žumanjke.
Žumanjke protisnite kroz sito u prikladnu zdjelicu. Dodajte majonezu, kiselo vrhnje, senf i par kapi Worchester umaka. Dobro umiješajte u glatku smjesu.
Nadjev od jaja začinite solju i paprom. Pomoću vrećice za ukrašavanje nadjevom napunite polovice bjelanjaka. Ukrasite ih po želji s predloženim namirnicama.
Ukrasi mogu varirati s obzirom na vaše mesoljupce, riboljupce ili vegetarijance. Evo nekih primjera:
Tanko narezanu šunku, pršut ili pancetu zarolajte u ružicu i utaknite u nadjev. Dodajte komadić sitno narezane crvene paprike i listić peršina.
Lađice: suhu salamu (čajnu, milanese, hungarese) zabodite na čačkalicu da napravite jedro i zabodite u bjelanjak. Možete još dodati komadić sušene rajčice ili po želji.
Dimljeni losos narežite na trakice i zarolajte u ružicu. Utaknite u nadjev. Ukrasite maslinama, punjenim paprikama i listićem ružmarina.
Filet slane sardele ili inćuna zarolajte i utaknite u nadjev, ukrasite vlatima vlasca.
Punjena jaja možete još ukrasiti crvenim i crnim kavijarom, ploškama mariniranih šampinjona, dimljenim sirom, rotkvicama ...
Kombinacije su različite, a sve izgleda odlično te je vrlo dojmljivo.
Izvor: coolinarika.com