Piće i hrana 25.03.2016. 09:15. Zadnja izmjena: 10.10.2016. 14:13.

Slasni zalogaji

Ukusna punjena jaja - pogodna za zabave, ali i svečani blagdanski stol

Sastojci:

  • 10 jaja
  • 50 g majoneze
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica senfa
  • malo soli i svježe mljevenog papra
  • malo Worchester umaka

Prijedlozi za ukrašavanje:

  • tanko narezana šunka, pršut, panceta
  • crvena paprika
  • listići peršina
  • dimljeni losos
  • masline punjene paprikom
  • fileti slanih inčuna ili srdela
  • vlasac
  • suha salama
  • sušena rajčica

Skuhajte jaja "u tvrdo" i dobro ohladite. Ogulite ih. Potom ih prepolovite: 5 jaja uzdužno, 5 jaja poprečno. Oprezno izvadite žumanjke.

Žumanjke protisnite kroz sito u prikladnu zdjelicu. Dodajte majonezu, kiselo vrhnje, senf i par kapi Worchester umaka. Dobro umiješajte u glatku smjesu.

Nadjev od jaja začinite solju i paprom. Pomoću vrećice za ukrašavanje nadjevom napunite polovice bjelanjaka. Ukrasite ih po želji s predloženim namirnicama.

Ukrasi mogu varirati s obzirom na vaše mesoljupce, riboljupce ili vegetarijance. Evo nekih primjera:

Tanko narezanu šunku, pršut ili pancetu zarolajte u ružicu i utaknite u nadjev. Dodajte komadić sitno narezane crvene paprike i listić peršina.

Lađice: suhu salamu (čajnu, milanese, hungarese) zabodite na čačkalicu da napravite jedro i zabodite u bjelanjak. Možete još dodati komadić sušene rajčice ili po želji.

Budite kreativni u svojim dekoracijama - punjena jaja sa čajnom kao jedrom čine dojmljive "brodiće"

Dimljeni losos narežite na trakice i zarolajte u ružicu. Utaknite u nadjev. Ukrasite maslinama, punjenim paprikama i listićem ružmarina.

Punjena jaja - dimljeni losos

Filet slane sardele ili inćuna zarolajte i utaknite u nadjev, ukrasite vlatima vlasca.

Punjena jaja možete još ukrasiti crvenim i crnim kavijarom, ploškama mariniranih šampinjona, dimljenim sirom, rotkvicama ...

Kombinacije su različite, a sve izgleda odlično te je vrlo dojmljivo.

Izvor: coolinarika.com