Recept
Ukusna pureća mesna štruca
Oko 75 minuta treba vam sveukupno da pripremite mesnu štrucu za šest osoba. Potreban vam je kilogram mljevene puretine, jedna svježa crvena paprika i jedna glavica luka, dva češnja češnjaka, dvije žlice koncentrata rajčice, jedna mala žlica šećera, četiri žlice krušnih mrvica, dva jaja, jedna žlica soli, pola žlice papra i dvije žlice ulja.
- Luk, češnjak i papriku sitno nasjeckajte pa pomiješajte s mljevenim mesom, a potom dodajte jaja, sol, krušne mrvice i ponovno sve dobro promiješajte. Smjesu stavite u nauljeni kalup te prekrijte folijom i pecite jedan sat u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva.
Nakon 45 minuta pečenja izvadite iz pećnice, skinite foliju i premažite mješavinom koncentrata rajčice i šećera te vratite u pećnicu da se zapeče, još oko 20 minuta. Jelo poslužite uz pire krumpir ili neki drugi ukusni prilog.