Recept
Ukusne zapečene dagnje pripremite kod kuće
Dagnje su školjke koje volimo jesti u restoranima i zalogajnicama na našoj obali, ali spremiti ih možete i u svojim kuhinjama bez previše muke.
- Potrebno vam je kilogram dagnji, dva češnja češnjaka, limun, pet žlica maslinovog ulja, feferon, 50 grama krušnih mrvica, žlica sjeckanog peršinovog lišća, 2 decilitara bijelog vina, sol i papar.
U posudi zagrijte žlicu ulja, dodajte nasjeckani češnjak, feferon i vino. Zatim dodajte dagnje koje ste prethodno očistili četkicom i oprali pod mlazom hladne vode. Pričekajte dok se dagnje otvore i uklonite samo jednu ljušturu i poslažite u lim. Pomiješajte četiri žlice ulja s nasjeckanim peršinom, mrvicama, solju i paprom. Smjesu rasporedite na dagnje i pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih.