Piće i hrana 03.01.2020. 08:22. Zadnja izmjena: 03.01.2020. 08:24.

Predjelo

Ukusni brusketi s gljivama

Odlično predjelo na nekoj zabavi mogu biti razni brusketi. Želite li ih pripremiti s gljivama potrebna su vam dva baget kruha, zatim 500 grama gljiva, 150 grama crvenog luka, tri režnja češnjaka, 60 mililitara maslinovog ulja i isto toliko maslaca, listići svježeg bosiljka, malo mažurana, sol i papar.

  • Rastopite maslac i pomiješajte ga s maslinovim uljem.

Kruh narežite na šnite te svaku premažite mješavinom maslaca i ulja, a pola mješavine ostavite za gljive. Kruh stavite u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva pet minuta.

Na preostaloj masnoći pirjajte sjeckani luk, kad uvene dodajte sjeckane gljive, miješajte i pirjajte da tekućina ispari. Zatim svemu tome dodajte sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckane listiće bosiljka, posolite  i popaprite.

Rasporedite gljive na bruskete, dekorirajte svježim mažuranom i toplo poslužite.