Zanimljiv recept
Ukusni umak od hrena i jabuka
Dosta vam je svakodnevne obične prehrane i željeli biste dodati nešto novo što možda još nikad niste probali? Pokušajte napraviti umak od jabuka i hrena kojeg možete poslužiti uz kuhanu šunku, lepinje ili neko drugo jelo. Za pripremu ovog umaka potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 250 g kiselih jabuka
- 1 žlica ocijeđenog limunovog soka
- 60 g hrena
- 100 g sira gorgonzole
- 1-2 žlice mileram vrhnja
Ova količina sastojaka dovoljna je kako bi se pripremio umak za 4 osobe, a ukoliko vam je potrebno za više osoba, povećajte količinu sastojaka.
Priprema ovog umaka jednostavna je i za nju će vam biti potrebno 20-ak minuta. Za početak ogulite jabuke, narežite ih na kockice i kuhajte u vodi oko 10 minuta. Nakon što jabuke prokuhate, ocijedite ih i dobro ohladite.
Kada su ohlađene prolijte po njima limunov sok i sameljite ih uz pomoć ručnog miksera ili blendera.
U ovako pripremljenu smjesu dodajte naribani sir, hren i mileram. Umak od zelenih jabuka možete posluživati kada je potpuno ohlađen uz bilo koja jela.