Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.03.2016. 13:13.

Recept za hren

Umaci od hrena - ukusni i izvrsni za otvaranje dišnih puteva

Kiseli umak od hrena:

Tvrdo kuhano jaje i hren naribajte, prelijte s malo juhe, dodajte majonezu. Umjesto majoneze možete dodati i kiselo vrhnje.

 

Krumpirov umak od hrena: 

Ribani hren 50 g, 2 isjeckana ohlađena krumpira, voda za kiseljenje octom 5 dcl, sol 15 g, šećer 15 g. Sve dobro premiješajte i servirajte hladni umak.

 

Jabučni umak od hrena: 

Naribajte 2 veće jabuke, dodajte 50 g ribanog hrena, 5 dcl vode zakiseljene octom, 15 g soli, žlicu šećera. Sve dobro promiješajte i servirajte.

Izvor: 2326