Piće i hrana 29.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 26.07.2016. 12:54.

Uz tjesteninu

S umakom od rajčice možete eksperimentirati i dodavati mu razne začine

Sastojci:

  • 1 kg rajčica
  • 50 g češnjaka
  • vezica peršinova lišća
  • 40 g ulja
  • sol

Priprema: Rajčice prelijte kipućom vodom, ogulite i istisnite koštice. Na vruće ulje stavite nasjeckan češnjak, odmah zatim peršinov list i rajčice (češnjak ne smije požutjeti).

Posolite i pirjajte dok se ne zgusne. Vruće stavite u manje staklenke, odmah zatvorite i ostavite pokriveno krpom do drugog dana. Ovo je odličan preljev za špagete i umak uz meso.

Još recepata za džemove i umake pogledajte na sljedećim poveznicama:

Džem od krušaka

Miješani džem

Džem od jagoda

Džem od naranče

Đuveč recept

Sataraš

Kečap 

Džem od malina i ribizla

Izvor: 2472