Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 11.10.2016. 12:23.

S začinima

Kako se kisele i spremaju krastavci za zimnicu?

Sastojci:

  • 3 kg krastavaca
  • 10 listova vinove loze
  • 5 glavica luka
  • 1 hren
  • 3 lovorova lista
  • 10 cvjetova kopra
  • 5 klinčića
  • 50 g soli
  • 1,5 l octa (5%)
  • 0,5 l vode

Postupak:

Krastavce operite i ostavite u vodi 24 sata. Na dno velike staklenke stavite lišće vinove loze i na njega red krastavaca. Narežite luk, hren, usitnite ostale začine i svaki red krastavaca prekrijte začinima.

Na vrh stavite lišće vinove loze. Prokuhajte vodu, ocat i sol, pa hladnom tekućinom zalijte krastavce. Zatvorite posudu celofanom i spremite na hladno mjesto.

Crvena paprika i spremanje paprike za zimu

Miješano povrće za zimu

Kako konzervirati hranu

Spremanje paprike za zimu

Punjene paprike

Kako spremiti feferone za zimu

Recepti za zimnicu i ukiseljeno povrće

Spremanje maslina

Spremanje cikle

Miješano povrće

Izvor: 2472