PR članci 31.08.2020. 12:10. Zadnja izmjena: 01.09.2020. 13:19.

Postanite mlinar na jedan dan

Centar za posjetitelje Žabnik partner je kampanje Međimurje daje više

U Svetom Martinu na Muri, točnije naselju Žabnik, na najsjevernijoj točki Republike Hrvatske, u sklopu „Mlinarevog grunta“ nalazi se jedini plovni mlin na ovim prostorima, skela, „Mlinarska hiža“ te veoma zanimljiva etnografska zbirka Jen den v živleju mlinara Franca Žalara“.

Postanite mlinar na jedan dan, provozajte se skelom po rijeci Muri, razgledajte jedini plovni mlin na ovom području i uživajte uz rijeku Muru u novouređenoj eko-turističkoj poučno pješačko biciklističkoj stazi „Svetomartinska Mura“ koja u dužini od 4850 metara sa 20 točaka označenih interpretacijskim panoima na zanimljiv i poučan način prikazuje prirodne i kulturne fenomene ovoga kraja. Etnografska zbirka prikazana je kroz interaktivni postav, spoj multimedije i klasičnog postava. Ona priča priču o jednom danu mlinara od praskozorja do kasnog predvečerja, starom zanatu mlinarenju te o životu mlinara, kao i o životu uz rijeku Muru. U bogato mursko mlinarsko područje uvest će vas 3D film koji prikazuje s kakvim se razmišljanjima i događajima susretao mlinar.

U sklopu kampanje “Međimurje daje više”, donosioci kupona mogu razgledati etnografsku zbirku "Jen den v živleju mlinara Franca Žalara" ili Mlin na Muri ili doživjeti vožnju skelom. Bonus je moguće iskoristiti od utorka do petka, od 12 do 14 sati uz obaveznu prethodnu najavu u ured Turističke zajednice općine Sveti Martin na Muri, 040 868 619.