PR članci 20.07.2017. 14:01. Zadnja izmjena: 19.10.2017. 11:34.

NADO centar Varaždin

Rezultati prije i poslije dekompresijskog tretmana kralježnice

U Varaždinu već drugu godinu djeluje Nado centar zdravlja, na radost brojnih ljudi iz sjeverozapadne Hrvatske, koji imaju probleme s glavoboljom, križoboljom, bolove u kukovima, stopalima, zglobovima te raznim drugim bolovima, uzrokovanih problemima s kralježnicom.

- Važno je znati da se ne bavimo alternativnom medicinom u smislu bioenergije, kiropraktike, niti radimo klasične masaže i fizikalnu terapiju. Ono čime se Nado centar bavi je visoko tehnološki proces s kompjutorskim praćenjem ključnih parametara, a u smislu opuštanja tetiva, ligamenata i sveza koje spajaju dva, tri ili više kralježaka, započeo je direktor varaždinskog NADO centra - Siniša Bosak. 

Pitate se što je to dekompresijski tretman kralježnice?

U prvom redu, izuzetno je bitno istaknuti kako se radi o neoperativnom tretmanu koji je izuzetno efikasan kod artritisa, diskus hernije, pritiska na korijene živaca, stenoze spinalnog kanala te ostalih degenerativnih promjena. Dekompresijski tretman kralježnice (DTK) djeluje izmjenom vrlo lagane trakcije i razvlačenja kralježaka (tek 1-2 mm) prilikom koje se oslobađaju živci. Osim navedenog, tretman smanjuje vrtoglavice, trnce, glavobolje te slabosti u šakama i stopalima.

Brojne kliničke studije pokazale su učinkovitost dekompresijskog tretmana kralježnice od 75% do 86% uspješnosti u popuštanju boli i pojavi simptoma. Tehnološki napredak u samoj opremi kao i procedurama doveo je posljedično i do velikog unaprijeđenja učinkovitosti DTK tretmana. Trakcija kralježnice nešto je što je prisutno dulji niz godina, no u slučaju dekompresijskog tretmana radi se o nečem relativno novom. Svaki dekompresijski tretman neka je vrsta trakcije, no svaka trakcija nije dekompresijska. Trakcija kod DTK tretmana računalno je kontrolirana i dizajnirana da primijeni dekompresiju uz izostanak refleksnih paravertebralnih kontrakcija mišića.

Još uvijek sumnjate u učinkovitost tretmana?

Pripremili smo i MR slike prije i poslije dekompresijkog tretmana kralježnice. 

Kontrolirajući varijacije u samoj sili trakcije uklanja se mišićna napetost

Terapeut može utjecati i kontrolirati samu količinu snage istezanja kod pacijenta,trajanje tog istezanja, kao i broj njihovih ponavljanja.

Kliničke studije efikasnosti DTK kretmana  

Journal of neurogical research

U 20 medicinskih centara, u istraživanju u kojem je sudjelovalo 778 pacijenata s diagnosticiranom diskus hernijom bilo je u prosjeku na 20 DTK tretmana kralježnice, a cilj je bio smanjiti bol na 1 od 10 ili je potpuno eliminirati. Rezultati su bili sljedeći:

  • 71% uspješnost
  • 53% uspjeha sa ekstruzijom diska kod najtežih slučajeva discus hernija
  • 73% uspješnosti sa jednom hernijom diska
  • 72% uspješnosti sa više diskus hernija
  • 68% za faset sindrom
  • 68% uspjeha za ljude koji su pokušali problem riješiti operacijom, no nisu uspjeli.

American magazine about the pain 2004 & Mayo clinical

Od 219 osoba koje su završile dekompresijski tretman kralježnice:

  • 75% je primijetilo potpuni nestanak simptoma
  • 85% osoba je ostalo narednih 3 mjeseca bez bolova
  • 90% osoba je pokazalo različite razine fizičkog napretka

NADO Centar zdravlja Varaždin

- centar za kralježnicu  -

Tel. 042 557 513 / Mob. 091 311 08 22

Gdje nas naći?

Frane Kurelca 2, Varaždin (kod Vatrogasnog doma)

www.facebook.com/nadocentarzdravljavarazdin

[email protected]

 

Radno vrijeme: Pon - sri – čet: 12:00 do 20:00h / uto i pet: 8:00 do 16:00h

 

PRVA KONZULTACIJA JE BESPLATNA!