PR članci 30.09.2019. 12:36. Zadnja izmjena: 30.09.2019. 12:52.

Mursko Središće

[Dom Stubičar] Novi vlasnici unijeli brojne promjene

U mirnom dijelu Murskog Središća, u Kolodvorskoj ulici već godinama je smješten Dom za starije i nemoćne Stubičar, no manje je poznato da je isti početkom ove godine dobio nove vlasnike i ravnateljstvo. -Uz već uhodane djelatnike te uz uzajamno poštivanje i uvažavanje, polako uvodimo promjene na bolje u svim segmentima. Od tehničkih zahvata na zgradi, novog namještaja u sobama pa sve do optimizacije poslovanja kako bi se naši korisnici osjećali što ugodnije i zadovoljnije, ističu vlasnici, Luka Šoltić i Štefan Vršić, koji je ujedno i ravnatelj ustanove.

Dodatan poticaj za daljnji razvoj dao im je i certifikat koji im je dodijeljen na temelju poslovanja u prvih 6 mjeseci (od kad su preuzeli Dom), a koji ih svrstava u skupinu poduzeća s najboljom bonitetnom ocjenom.

Smještaj i njega

Svi prostori Doma opremljeni su u skladu sa zakonskim propisima i standardima dok se zdravstvena njega prilagođava individualnom stanju i potrebama svakog korisnika. -24 satna tjelesna, pshihosocijalna i zdrastvena skrb i njega mora biti na najvišem nivou svakog doma, ali mi se trudimo osigurati i toplu obiteljsku atmosferu, ističe ravnatelj Vršić. Nude uslugu privremenog ili stalnog smještaja polupokretnim, ali i nepokretnim osobama kojima je zbog zdravstvenog stanja, bolesti ili nemoći potrebna pomoć ili njega druge osobe.

-Uz kupnju novih medicinskih kreveta, ponosimo se time što zajedno, djelatnici i korisnici, sezonski uređujemo dvorište. Zanimacija je to za korisnike koji vole biti uključeni u aktivnosti Doma koje se odnose na uređenje okoline u kojoj borave, a posebno želim pohvaliti i djelatnike koji od doma donose plodove i proizvode kojima se dočara pojedina sezona, nadovezuje se Vršić.

Planovi

-Mladi i motivirani vlasnici sa sobom su ponovno unijeli veselje i radni elan i kod nas djelatnika, navodi glavna sestra, Sanja Horvat te nastavlja kako se timu najviše sviđa što se uvažava mišljenje svakog djelatnika kako bi se ostvarili zajednički ciljevi. –Primijetili smo da korisnici vole boraviti vani i da im fale poslići kojima bi kratili slobodno vrijeme te ujedno pridonijeli svojoj maloj zajednici.

Stoga u planu imamo urediti prostor za povrtnjak i cvjetnjak o kojima bi korisnici brinuli, rekao je Šoltić. Nastavlja se sa kreativnim radionicama i suradnjama s lokalnim udrugama žena, KUD-ovima, crkvenim zborom, župnikom te vrtićima čiji ih posjeti posebno vesele.

Izvor: 3362