PR članci 19.10.2020. 13:03. Zadnja izmjena: 19.10.2020. 13:20.

Međimurje daje više!

[Hotel Kralj] Spajamo mirise i okuse kraja s baštinom kulture

I ovog tjedna u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije predstavljamo partnera kampanje „Međimurje daje više”.

U sklopu poduzeća Tehnix d.o.o., već trinaest godina posluje Hotel Kralj*** smješten na samome ulazu u Donji Kraljevec, okružen lijepim krajolikom, koji gostima pruža jedinstven užitak odmora 365 dana u godini. Dvadesetak vrhunski opremljenih jednokrevetnih, dvokrevetnih te trokrevetnih soba s a la carte restoranom gostima su garancija kvalitetnog odmora i relaksacije u središtu donje međimurskog cvjetnjaka.

Gostima Hotela Kralj dostupni su i dodatni sadržaji potrebni za ugodan odmor i rekreaciju poput besplatnog korištenja bicikala, terena za mali nogomet, vježbališta za golf, teniskih terena, bazena, prostorije za igranje stolnog tenisa, teretane za goste hotela te vježbališta za košarku. Za obitelji s mlađom djecom postoji i veliko vanjsko dječje igralište s vrtuljkom koje roditeljima osigurava bezbrižno opuštanje u slobodnom vremenu imajući pod nadzorom svoju djecu u sigurnim uvjetima. Posebna atrakcija je fijaker dr. Rudolfa Steinera iz 1866. godine, smješten pod nadstrešnicom do samog dječjeg igrališta.

Također, nude mogućnost organizacije poslovnih sastanaka, stručnih prezentacija, team bulidinga, seminara i kongresa, kao i brojnih obiteljskih svečanosti osiguravajući pritom visoku kvalitetu usluge i smještaja. Ovdje treba posebno istaknuti drvenu kuću odnosno Holz haus i lovačku kuću koje svojim uređenjem donose gostima dašak prirode i intimnu atmosferu prilikom održavanja raznih obiteljskih i društvenih svečanosti.

Osim standardnog jelovnika, gostima nastojimo približiti Međimurje specijalitetima pripremljenima po tradicionalnoj recepturi od lokalnih namirnica s OPG-ova te se trudimo dočarati mirise i okuse jela za kojima mnogi žude i koji brojne naše goste vraćaju u djetinjstvo, istaknuo je voditelj Hotela Kralj, Mario Vrbanec. Posebn jelovnik kreirali su za goste bicikliste kojih je posljednjih godina sve više u našem kraju, a uključeni su i u program iniciran od strane Turističke zajednice Međimurske županije gdje se objektima dodjeljuje certifikat Cyclist Welcome te posjeduju punkt za servisiranje bicikala u sklopu hotela. Također, gosti se mogu samostalno okušati u majstorstvima pripreme hrane za što su im u okviru hotela dostupna dva vanjska velika roštilja na kojima mogu pokazati svoju kreativnost i znanje u pripremi hrane tijekom boravka u hotelu.

Vinski podrum

U sklopu Hotela nalazi se i vinski podrum s kušaonicom međimurskih vina gdje će svaki poznavatelj vina naći dobru kapljicu koju proizvode najbolji vinari s našeg podneblja, ali i šire. Budući da posebnu pažnju posvećuju cjeloživotnom učenju u području gastronomije i enologije te se gostima trude ponuditi nešto novo, osoblje Hotela proći će edukaciju za sommeliere. Konobari će biti educirani o biodinamičkim vinima kao i konkurentskim prednostima vina s našeg područja.

Novo normalno

S obzirom na okolnosti, ugodno smo iznenađeni brojem stranih i domaćih turista i gostiju koji su boravili u našem Hotelu tijekom ljetnih mjeseci, a izuzetno smo ponosni i na ostvareni broj noćenja prethodne godine koji se penje do brojke od 4.000, istaknuo je voditelj Hotela.

Neprestano potiču kreativnost djelatnika te slijede trendove i konstantno unaprjeđuju ponudu kako bi zaintrigirali nove goste, ali i zadržali stalne koji im se vraćaju. Najteže vrijeme koronakrize, odnosno doba zatvaranja ugostiteljskih objekata iskoristili su za kreiranje novih jelovnika i normativa za hranu, osvježavanje te uređenje eksterijera i interijera samih prostorija hotelskog smještaja i restorana, a i danas je njihovo poslovanje prilagođeno trenutnim epidemiološkim mjerama.

Bogato nasljeđe

Kako bi upotpunili boravak gostiju, u Hotelu Kralj nude mogućnost organiziranja posjete prirodnim, povijesnim i kulturnim znamenitostima prvenstveno na području Međimurja, ali i diljem Lijepe Naše. - Smatramo da smo i mi dio turističke priče ovoga kraja te bogatom gastronomskom ponudom, ugodnim ambijentom i dodatnim sadržajima nastojimo prezentirati naše nasljeđe te pridonijeti turističkoj ponudi međimurskog kraja. Premalo se ulaže u kontinentalni turizam, a ljudi žude za mirom i povratkom u prirodu, stoga se trudimo privući što više gostiju iz čitave Hrvatske, zaključio je naš sugovornik.

U sklopu kampanje Međimurje daje više, gosti za potrošenih 250 kuna dobivaju kupon koji mogu iskoristiti kod jednog od nekomercijalnih partnera uključenih u kampanju. Također, donositeljima kupona Hotel nudi razgled vinskog podruma te degustaciju vina i jabuka.

Izvor: LMM