PR članci 21.09.2020. 09:51. Zadnja izmjena: 21.09.2020. 10:34.

Čakovec

[Jesen u gradu Zrinskih] Uživajte u raskoši najljepšeg godišnjeg doba

S obzirom na bogatu prirodnu raznolikost, Međimurje svoju tradiciju nudi na svakom koraku, no uvijek ima mjesta za nove i zanimljive prigode. Turistička zajednica grada Čakovca već tradicionalno prepoznaje važnost okupljanja i prezentiranja svega što Čakovec i Međimurje nude na jednom mjestu.

Stoga će se i ove godine u središtu Čakovca po šesti puta održati manifestacija “Jesen u gradu Zrinskih” u razdoblju od 25. do 27. rujna 2020. godine, s kojom se na simboličan način pozdravljamo od ljeta i pripremamo za jesen.

Svoje će mjesto na izložbenom prostoru sajma pronaći domaći izlagači koji će na jednom mjestu objediniti sve ono što simbolizira jesen; ekoproizvode, voće i povrće, med i proizvode od meda, rakije raznih okusa, vina, ljekovita ulja i druge delikatese.

Već tradicionalno “Gljivarsko društvo Smrčak” Čakovec, organizira izložbu gljiva u atriju preko puta Turističkog ureda. Otvorenje izložbe je u subotu 26. rujna u 10 sati, a izložbu možete razgledati u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati.

U program će se i ove godine, u subotu 26. rujna, uključiti Srednja škola Prelog. Vrijedni učenici škole sa svojim profesorima, predstavit će koktele od buče, jesenski punč, kuglof, pogače te ostale prigodne delicije te tako na najljepši način predstaviti djelovanje i program svoje škole. Nadalje, u subotu 26. rujna s početkom u 10 sati, kod Turističkog ureda, moći ćete se počastiti tradicionalnom jesenskom međimurskom poslasticom, domaćom pogačom s tikvama i makom.

Manifestacija “Jesen u gradu Zrinskih” provodit će se uz pridržavanje svih propisanih mjera sprečavanja širenja COVID-19 virusa, kao i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Centar grada svojim će melodijama dodatno “oživjeti” ulični svirači.

Ukoliko želite doživjeti jesen u pravom svjetlu te pronaći omiljeni domaći proizvod, svakako rezervirajte zadnji vikend u mjesecu rujnu za posjet Čakovcu i uživajte u raskoši ovoga najljepšeg godišnjeg doba.

Izvor: TZ Grada Čakovca