PR članci 30.03.2017. 08:02. Zadnja izmjena: 30.03.2017. 08:07.

Osigurajte praktično znanje

Kako postati zavarivač s diplomom Centra za zavarivanje Đuro Đaković montaža?

Osigurajte praktično znanje najtraženijeg zanimanja današnjice

  • Kvalitetni programi prilagođeni zahtjevima tržišta
  • Kompletna obuka sastoji se od 100% praktičnih vježbi
  • Obuka u našem prostoru ili prostoru tvrtke čiji se radnici osposobljavaju
  • Obučeno više od 860 zavarivača

Svjedoci smo čestih vijesti o odlasku mladih ljudi iz Hrvatske, trbuhom za kruhom, dok istovremeno domaće tvrtke traže radnike za rad na gradilištima, radionicama i sl., ali ih ne mogu pronaći niti uz ponudu dobrih uvjeta rada, sigurnih plaća i raznih stimulativnih primanja. Kako bi se doskočilo tom problemu u metaloprerađivačkoj industriji, pojavila se inicijativa osposobljavanja radnika za zanimanje zavarivača čiji je začetnik Marko Štefičar, direktor tvrtke SUMMA CON d.o.o.  Preloška tvrtka SUMMA-CON nositelj je programa osposobljavanja zavarivačkih kadrova koji se provode po programima jedne od najkvalitetnijih i najbolje opremljenih škola zavarivanja u regiji - Centra za zavarivanje Đuro Đaković Montaža (www.argonac.hr) te TUV-om kao međunarodno priznatim certifikacijskim tijelom.

Prijavite se, usvojite znanje i osigurajte dobar posao

- Obučavanje je namijenjeno punoljetnim osobama do 35 godina starosti s minimalno završenom osnovnom školom i važećim liječničkim uvjerenjem za zanimanje – zavarivač. kazao je Štefičar. - Sama obuka traje 20 radnih dana, od 07-15.00h i pod stručnim je vodstvom specijalista instruktora te IWE/IWT osoblja. Mi obučavamo ljude za tržište jer to radimo točno onako kako to traži tržište, nadzori, struka.. Bez puno priče i teoretiziranja, samo rad i kvaliteta, a našim polaznicima pronalazimo i sigurna radna mjesta u suradnji s lokalnim tvtkama, nadovezao se.

Financiranje, sufinanciranje školovanja – JLS, tvrtke, kandidati

Postoje razni modaliteti financiranja, a ističe se prijedlog da osobe koje trenutno nisu zaposlene, dio ukupnog iznosa školovanja financiraju same, što direktno utječe na motivaciju i ozbiljnost pri usvajanju praktičnog znanja, a da ostatak iznosa sufinancira jedinica lokalne samouprave (općine/gradovi) i/ili tvrtka kao investitor u postojeće ili buduće radnike i njihovu kvalitetu rada. U Međimurskoj županiji dogovorena je participacija u troškovima školovanja s određenim djelom općina i gradova.

Polaznik osposobljavanja i instruktor

SUMMA CON d.o.o. / 092 – 292 76 21 / [email protected]

Ovih dana u Prelogu je osnovana Udruga zavarivačkog osoblja 'Con-ZO' čija je osnovna misija povezivanje zavarivačkog osoblja svih razina s idejom centraliziranja informacija o napretku tehnologije, edukacijama i prezentacijama zavarivanja te pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe. Opširnije...

Kontakt: 0923602692, [email protected], Facebook: Con-zo udruga