PR članci 27.12.2017. 00:00. Zadnja izmjena: 14.05.2018. 08:30.

Okosnica firme su zaposlenici, vrijedna i ljubazna proširena obitelj

Kišova obiteljska tradicija za XXI. stoljeće

Nakon više od šezdeset i dvije godine proizvodnje mesnih delicija, prezime Kiš u Međimurju, ali i šire, sinonim je za visoku kvalitetu svježeg mesa i mesnih prerađevina. Istoimenim obrtom danas upravljaju supružnici Franjo i Karmen, koji svoje znanje, ali i odnos prema poslu i djelatnicima polako prenose i na treću generaciju obitelji, uvodeći u posao sina Darija i kćer Moranu. – Rado bismo da naša djeca nastave obiteljsku tradiciju, no ne postavljamo im uvjete budući da je sve manje domaćinstava koja se bave uzgojem stoke što je osnovna pretpostavka za održiv razvoj našeg poslovanja, kazao je Franjo, istaknuvši da je sin Dario već pet godina aktivan u gotovo svim segmentima poslovanja. Trenutno Kiš zapošljava 27 isključivo kvalificiranih radnika i ustraje na tome da radi kvalitetan proizvod bez iznimaka. Naime, proizvodnja Kišovih delicija bazira se upravo 'na rukama'. - Okosnica firme su naši zaposlenici, naša vrijedna i ljubazna proširena obitelj uz koju stvaramo brend na koji smo svi zajedno izuzetno ponosni, rekla je Karmen. Malo je znano da su već Franjini roditelji, Franjo st. i Katarina Kiš začetnici obrta, svojom sirovinom i prerađevinama snabdijevali poznati čakovečki restoran Centar koji se nalazio preko crkve sv. Nikole. – Nedugo zatim, šezdesetih godina, kad je restoran preuzelo poduzeće Union, ljudi su u svim njihovim ugostiteljskim objektima uživali upravo u Kišovom mesu, nadovezao se Franjo Kiš.
Franjo, Dario i Karmen Kiš ispred gotovih proizvoda, spremnih za distribuciju

Vrhunska sirovina i obiteljska receptura garantiraju savršen proizvod

Poučeni radom i ustrajnošću Franjinih roditelja, razvijamo i nadograđujemo proizvode i brend i dalje, a sve na temelju onih prvih, pravih Kišovih receptura i tehnikom kojom se iste postižu, kazala je Karmen. Razlike na tržištu sličnih delicija mogu se primijetiti svim osjetilima, a kvaliteta se svakim danom sve više prepoznaje. Kontinuiranom proizvodnjom upravo onog na što su potrošači desetljećima naviknuti i što danas očekuju od ponude mesnica Kiš, izgrađena je besprijekorna reputacija. -Naše meso je kontroliranog podrijetla, isključivo iz Međimurja, Podravine i Zagorja, a uz standardne kooperante vršimo i slobodan otkup sa seoskih imanja u radijusu od tih pedesetak kilometara, kazao je Franjo. Sanja Zrna i Jelena Balent, dvije djelatnice uz savršenog Kišovog tima
Primjenom HACCP sustava koji garantira sve higijenske i kvalitativne uvjete, svježe meso te suhomesnati i kobasičarski proizvodi koje pripremaju, svakodnevno se distribuiraju u njihove vlastite mesnice koje se nalaze u Čakovcu, Nikole Pavića 17 (jug), Donjem Kraljevcu, Kolodovorska 16t, u Prelogu, Glavna 29 (tržnica), Domašincu, Martina Pušteka i u Murskom Središću, Josipa Broza 5.
Osim vlastitih mesnica, svakodnevno se iz Kišovog pogona vrši i distribucija po čitavoj sjeverozapadnoj Hrvatskoj pa se recimo poznate Kišove hrenkovke, Kišov jeger, Dedina kobasica, Kišova tiblica pa čak i Međimurski pršut mogu pronaći i u raznim trgovinama,  dok se u brojnim školama, vrtićima, ali i u vrhunskim restoranima, može pronaći svježe meso, dokazive sljedljivosti vrhunske i domaće kvalitete.

Dario Kiš pokazuje dozrijevanje kobasica u klima komori u kojoj se primjenom suvremene tehnologije postižu optimalni uvjeti čak i za sušenje pršuta

Team building na Kišov način

Svake godine svoje djelatnike, ali i članove njihovih obitelji koji to žele, u znak zahvale, vode na izlet, a cjelodnevno opušteno druženje zaključuju na bogatoj zajedničkoj večeri. -Prethodnih godina to su čak bili izleti iznenađenja. Nitko od djelatnika nije znao kuda se ide tako dugo dok nismo krenuli, što je našem druženju dalo jednu dodatnu draž, kazala je Karmen.  
Zajednička fotografija velike Kišove poslovne obitelji s ovogodišnjeg izleta u Zagreb

Izvor: List Međimurje, 25.12.2017.