PR članci 09.06.2017. 12:13. Zadnja izmjena: 09.06.2017. 12:54.

Promocija upisa

LifeClass Terme Sveti Martin u suradnji sa Srednjom školom Prelog

U četvrtak, 8. lipnja s početkom u 12 sati u LifeClass Termama Sveti Martin je u Hotelu Spa Golfer održana press konferencija na temu promocije upisa turističkih i ugostiteljskih zanimanja Srednje škole Prelog.

Srednja škola Prelog je kroz svojih 18 godina postojanja puno doprinijela porastu razvoja turističkog sektora. Ove godine ostvaruje 146 slobodnih upisnih mjesta, od čega se samo u smjerove za turizam i ugostiteljstvo upisuje 24 turističko-hotelijerskih komercijalista, 34 kuhara, 8 konobara, 10 slastičara, te 16 pomoćnih kuhara i slastičara.

 

Ravnatelj Srednje škole Prelog, Tomislav Gregor, naglasio je kako učenici trogodišnjih zanimanja dio nastave odrađuju u školi, a praktični dio u različitim turističkim objektima, termama i restoranima.  Sva zanimanja Srednje škole Prelog su izrazito deficitarna, jer se svi učenici nakon školovanja zaposle. Isto tako surađuju sa turističkim sektorom van Hrvatske preko ERASMUS+ programa, gdje godišnje šalju oko 40-ak učenika na različite destinacije poput Francuske, Malte, Slovenije i Latvije, te tamo odrađuju dvotjednu praksu. 

“Ostvarujemo jednu predivnu suradnju sa Srednjom školom Prelog i imamo oko 15-ak učenika koji u Termama Sveti Martin odrađuju praksu. Bitno je reći kad učenici kod nas odrade praksu i završe školu, obično se kod nas i zaposle. U cilju nam je da i dalje imamo učenike na praksi, te od njih 15, dvoje je stipendista. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti dobar partnerski odnos na projektima zajedno sa Srednjom školom Prelog”- riječi su Jelene Berečić, direktorice hotelskih operacija.

Da Srednja škola Prelog vodi brigu o svojim učenicima i nakon školovanja, govori i činjenica da su zaposlili svoja tri bivša učenika koji trenutno rade kao profesori.

Za više informacija o samim smjerovima za turistička i ugostiteljska zanimanja, te detaljima o upisima, potražite na web stranici.