PR članci 10.05.2017. 12:17. Zadnja izmjena: 10.05.2017. 13:43.

Renata Sabol, profesionalna 'pet groomerica'

Ljubav prema životinjama pretvorila u uspješan posao

Malo je vlasnika kućnih ljubimaca koji ne poznaju rad Renate Sabol, žene koja je svoju ljubav prema životinjama odlučila pretvoriti i u posao. Salon za pse ZI-ZU čija je vlasnica, na adresi Putjane 82 djeluje već pune tri godine te pruža vrhunsku uslugu njege i uljepšavanja svih pasmina. Svakome se ljubimcu pristupa individualno i u dogovorenom terminu kako bi se izbjegla čekanja. Odakle našoj sugovornici ideja i znanje potrebno za rad s ljubimcima saznajte u nastavku.

- Saloni za kućne ljubimce u drugim zemljama postoje već odavno jer važnost redovite stručne brige, pranja i uređivanja nije strana nijednom vlasniku ljubimaca. Redovito vođenje kućnih ljubimaca na uređivanje je osim pažnje i druženja, ujedno i najmanje i najviše što im možemo pružiti za neizmjernu ljubav koju nam vraćaju. Samo znanje i vještinu šišanja te svega ostaloga vezanoga za ovaj posao, stekla sam kroz tečaj i praksu koju sam odradila u salonu u Zagrebu gdje sam između ostalog, dobila i naziv PET GROOMER koji potvrđujem diplomom, kazala nam je Renata.

Je li teško raditi sa životinjama, imate li kakva neugodna iskustva?

-Životinje reagiraju instinktivno i vrlo je važno da se eventualno 'nezadovoljstvo klijenta' primijeti na vrijeme. One osjećaju pojavu i energiju, a svaku pozitivnu, iskrenu energiju koja je usmjerena na smirivanje vraćaju trostruko. To je ono što najviše volim u ovom poslu - jer na kraju radnog vremena imam više pozitivne energije nego na početku i tako svaki dan, objašnjava. Svim životinjama koje dolaze u moj salon pokušavam stres i strah od nepoznatog, smanjiti na najmanju moguću razinu. Zato su vrlo bitni redoviti dolasci jer ulaskom u poznato okruženje životinja doživljava manji stres. Upravo je zato važno da se životinja privikava na uređivanje od malena. Imam jako puno zadovoljnih stranaka koji prepoznaju kvalitetu rada i individualan pristup njihovom ljubimcu kao najbolju moguću kombinaciju. Kod mene svaki ljubimac ima svoj termin za uređivanje, tako da mu se mogu posvetiti 100%. U salonu koristim samo provjerene profesionalne kozmetičke proizvode i opremu jer tu ne smije biti pogreške.

 Pika i Renata u igri ispred salona Zi-Zu

Kako je salon dobio ime ZI-ZU?

- Najduže od svih, 14 godina, s nama i uz nas živio je njemački ovčar Aldo. Najprije smo salonu htjeli dati ime po njemu, ali ime nije prošlo u sudskom registru pa je tako Salon dobio ime po našem sivom mačku, ZI-ZU. Moja obitelj uvijek je bila i uvijek će biti okružena kućnim ljubimcima. Suprug Siniša i ja, ljubav prema životinjama prenijeli smo i na naše sinove, Erika i Maura.

- Ovom prilikom, povodom obilježavanja treće godine rada, htjela bih zahvaliti svim svojim strankama na ukazanom povjerenju. Ostaviti svog ljubimca kod nekoga nije lako, iako se radi tek o satu ili dva. Poimanje kućnog ljubimca konačno se mijenja i ljubimci postaju pravi članovi obitelji koji nam također, pružaju puno ljubavi na svoj poseban, nesebičan način, a tako se i mi trebamo odnositi prema njima, zaključila je Renata.

Ako želite da Vaš ljubimac blista svaki dan uz jedinstvenu njegu, rezervirajte termin još danas!


SALON ZA PSE ZI-ZU Čakovec, Putjane 82

PET GROOMER Renata Sabol

KLIKNI za Facebook

MOB: 091 581 15 26

E-mail: [email protected]