PR članci 28.12.2017. 00:00. Zadnja izmjena: 28.12.2017. 09:43.

Lakše pacijentima

Znalci iz MCS-a unaprijedili zdravstveni sustav

Mikrobiološki nalazi odsad kod Vašeg liječnika

Na zadovoljstvo pacijenata i liječnika naše županije, u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije uspostavljen je eMikrona servis koji liječnicima primarne zdravstvene zaštite, odnosno liječnicima obiteljske medicine, pedijatrije i ginekologije omogućuje direktan uvid u mikrobiološke nalaze izdane od strane ZZJZ Međimurske županije.

Ovaj servis štedi vrijeme i novac, te pridonosi kvaliteti svim korisnicima ovog rješenja. Pacijenti više nemaju potrebe podizati nalaze na šalteru Mikrobiološkog laboratorija ZZJZ, a zatim ih nositi svojem liječniku. Time se povećava učinkovitost zaposlenika ZZJZ-a, jer se smanjuje opseg šalterskog rada i štampanja nalaza, a liječnici primarne zdravstvene zaštite mogu, u vrlo kratkom roku, postavljati dijagnoze imajući u vidu i mikrobiološke nalaze. 

Damjan Debelec, bacc. med. lab. diag., Miljenko Kiš, dipl. ing., prim. Marina Payerl Pal, dr. med., Zvonko Novak, dipl. oec., Čedomir Vujec, dipl.ing.
Uvid u mikrobiološke nalaze omogućen je svim liječnicima prijavljenim u eMikrona sustav. Od ukupno 66 liječnika trenutno njih 34 koriste usluge elektronskog nalaza. U ZZJZ Čakovec očekuju da će se i svi ostali liječnici uskoro pridružiti ovoj naprednoj usluzi. eMikronu izradili su i u pogon stavili stručnjaci informatičkog poduzeća MCS d.o.o. iz Strahoninca i LME sistema iz Zagreba, a sve uz podršku liječničkog i tehničkog osoblja Mikrobiološkog laboratorija, zaposlenika ZZJZ Međimurske županije.

Izvor: List Međimurje, 18.12.2017.