PR članci 04.05.2020. 11:50. Zadnja izmjena: 04.05.2020. 12:16.

HOK i OK MŽ

[Obavijest obrtnicima] Nove dobre vijesti o mjerama HZZ-a

Hrvatski zavod za zapošljavanje pozitivno je odgovorio na upit Hrvatske obrtničke komore da se potpora korisnicima mjera nastavi isplaćivati svim poslodavcima koji započnu s radom u svibnju. Dakle, ukoliko poslodavci koji Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite nisu obavljali djelatnost krenu s radom u svibnju, potpora se nastavlja isplaćivati za travanj i svibanj. Također, ukoliko poslodavci koji imaju pad poslovnih aktivnosti i druge opravdane razloge za korištenje potpore, odnosno poslodavci koji su za ožujak dokazali da su prihvatljivi korisnici potpore, počnu obavljati svoju gospodarsku djelatnost 4. svibnja ili 11. svibnja, potpora se nastavlja isplaćivati za travanj i svibanj.

Naglašavamo još jednom - poslodavcima kojima je dodijeljena potpora za ožujak ista se nastavlja za travanj i svibanj, odnosno poslodavci ne podnose novi zahtjev za travanj i svibanj. Uvjet za isplatu potpore u travnju je dostava dokaza o isplaćenoj plaći za prethodni mjesec, rok za dostavu dokaza za mjesec ožujak je 5. svibanj 2020. Zavod će nakon roka dostave dokumentacije o isplati plaća od strane poslodavca, ukoliko utvrdi nepravilnosti, postupiti sukladno ugovornim obvezama.


Donacija Obrtničke komore Međimurske županije Stožeru civilne zaštite Međimurske županije

U želji da se pomogne operativnim snagama civilne zaštite, Obrtnička komora Međimurske županije je u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom Stožeru civilne zaštite Međimurske županije 17.04.2020. uplatila donaciju u iznosu od 10.000,00 kuna.


Promocija obrtničkih zanimanja kroz video prezentaciju

Iako je zbog novonastalih uvjeta uzorkovanim koronavirusom spriječen obilazak i promocija obrtničkih zanimanja u međimurskim osnovnim školama, djelatnike Stručne službe Obrtničke komore Međimurske županije to nije spriječilo u namjeri da se približe učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima te im predstave obrtnička zanimanja i plan upisa u slijedeću školsku godinu. U suradnji sa četiri međimurske srednje strukovne škole prikupljeni su promotivni materijali koji su oblikovani u video prezentaciju koju možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=6kerLY57RG0, dok detaljne informacije o daljnjim aktivnostima Obrtničke komore Međimurske županije možete saznati od Marijane Haman, stručne suradnice za obrazovanje ( 313 971, [email protected] ).