PR članci 28.12.2017. 00:00. Zadnja izmjena: 14.05.2018. 08:30.

Bez dugih lista čekanja

Oftamološka poliklinika Briljant otvara svoja vrata već 2. siječnja

Službeno je. Svima poznata Optika Briljant u siječnju otvara svoju oftalmološku polikliniku. Naime, nakon dvadeset i jedne godine suradnje s privatnom ordinacijom dr.med.spec.oft. Spomenke Muha, doktorica odlazi u mirovinu, a prostor njene dosadašnje ordinacije postat će oftalmološka poliklinika u kojem će u kontinuitetu, vrhunsku uslugu moći dobiti svi Međimurci, ali i ljudi izvan naše županije. 

Iskusan, kvalitetan i ljubazan tim

Tim povodom, razgovarali smo s voditeljem nove Oftalmološke poliklinike Briljant, Nenadom Mekovcem te saznali da kako bi se zadržao nivo usluge na koju su mnogi već naviknuli, u poliklinici će raditi poznati čakovecki oftalmolozi specijalisti, doktorica Jadranka Hranilović i doktor Dragutin Turk te medicinska sestra Sandra Kovač. -Dugogodišnji rad spomenutih oftalmologa u Županijskoj bolnici Čakovec garantira stručnost, kvalitetu i ljubaznost koja će svakako zadovoljiti sve potrebe i probleme s kojima se susreću pacijenti, rekao je Mekovec. Poliklinika će se sastojati od dvije ordinacije u kojima će se obavljati  jednostavniji zahvati i refrakcija odnosno, kontrola vida, očnog tlaka i očne pozadine. Dodatno, pravni subjekti koji imaju zakonsku obavezu svake dvije godine obavljati sistematske preglede, moći će ih ovdje odraditi u rekordnom roku.

Voditelj nove oftamološke poliklinike Briljant, Nenad Mekovec

Liste čekanja stvorile potrebu za otvaranjem oftalmološke poliklinike

Činjenica je da se na oftalmološki pregled u županijskim bolnicama ceka i po deset mjeseci, što je predugo, no isto tako, tu nam uslugu osigurava naše zdravstveno osiguranje dok se kompletan pregled u privatnim ordinacijama i poliklinikama plaća. -Stava sam da bi liste čekanja u županijskim bolnicama konkretno a odjelu oftalmologije, bile puno kraće, kad bi kao i drugdje u Europi, refrakcije bile u nadležnosti optometrista i poliklinika, a operativne zahvate i druga liječenja bolesti oka bi preuzele bolnice. Na taj način, doktorima u županijskim bolnicama dozvolili bismo da nas liječe, bez da ih se preopterečuje tehničkim, rutinskim refrakcijama, pojasnio je Mekovec, zaključivši da je to i svrha otvaranja poliklinike. - Posljedičnim rasterecenjem bolničkog sustava i samim povratkom vrhunskog specijalista operatera, doktora Šlezaka sadašnjeg voditelja odjela oftalmologije, mijenja se donedavni trend i čakovečka bolnica je na dobrom putu da sastavi novi, mladi tim koji će raditi u operacijskim salama u strogo kontroliranim uvjetima, dodao je Mekovec. 

U Optici Briljant će i dalje biti dostupna besplatna kompjutorska kontrola vida, dok će se na katu iznad, u poliklinici, moći obaviti kompletni, stručni oftalmološki pregled po cijeni od 200 kuna. Kompletan specijalistički pregled uključuje kontrolu očne pozadine, mjerenje očnog tlaka te refrakciju, što omogučava kvalitetnu dijagnostiku. - U Poliklinici će se oftalmolozi služiti najmodernijom opremom koja garantira brzu i kvalitetnu dijagnostiku, a iako spomenuta još nije započela s radom, interes javnosti je velik i termini za preglede polako se pune, istaknuo je Mekovec.


Naručivanje se odvija osobno ili pozivom na broj telefona
040 / 391 – 240.

Izvor: List Međimurje, 18.12.2017.