PR članci 14.03.2017. 09:26. Zadnja izmjena: 14.05.2018. 08:23.

Svjetski tjedan glaukoma

Optika Optovista: iskoristite priliku i izmjerite očni tlak potpuno besplatno!

Ukoliko do sada niste mjerili svoj očni tlak, a stariji ste od 40 godina ili netko u obitelji već boluje od glaukoma, iskoristite priliku i povodom svjetskog tjedna glaukoma izmjerite očni tlak besplatno.

Oštećenje vida nastalo zbog glaukoma je nepovratno pa su rano prepoznavanje bolesti, dijagnostika i pravovremeno liječenje iznimno važni. U optici OptoVista na adresi Kralja Tomislava 4, Čakovec – svakodnevno možete napraviti kontrolu vida i očnog tlaka, a do kraja ožujka aktualne su i brojne pogodnosti koje možete ostvariti ako izrežete kupon iz lista Međimurje i pokažete ga prilikom kupovine. Glavni uzrok glaukoma i odumiranja očnog živca upravo je povišeni očni tlak. Obmana glaukoma leži u tome, što u početku pacijent nije svjestan bolesti jer povišeni očni tlak ne uzrokuje bolove, a ni druge probleme. Oštećenja su u početku mala i događaju se tek na periferiji vidnog polja tako da se i ne primijete. Postepenim sužavanjem perifernog vida, povećavaju se oštećenja na vidnom živcu i ukoliko se ne reagira na vrijeme, gubitak vida je nepovratan. Dijagnosticirani glaukom potrebno je liječiti do kraja života.

Kvalitetna i brza izrada svih vrsta naočala

Optika OptoVista nudi i širok izbor dioptrijskih okvira i sunčanih naočala svjetski poznatih kuća te kvalitetan i izuzetno brz servis naočala. Svojom kvalitetom, širokim izborom i pristupačnim cijenama optika OptoVista svakodnevno osvaja povjerenje brojnih kupaca koji se sa zadovoljstvom vraćaju.

Naočale na recept HZZO-a

Ukoliko ste nakon liječničkog pregleda dobili recept, koji je potvrđen od strane HZZO-a, uz isti u optici OptoVista možete dati izraditi naočale koje Vam pokriva HZZO ili pomoću recepta ostvariti dodatne popuste. Također, u Optici OptoVista omogućeno je više vrsta plaćanja kako bi svojim kupcima maksimalno izašli u susret. Može se platiti gotovinom, karticama ili ugovorom na rate putem općih uplatnica koje dobijete u Optici.

ZAPAMTITE!

  • Glaukom je prvi uzrok nepovratnog gubitka vida i drugi najčešći uzrok sljepoće u svijetu
  • Bez upozorenja i simptoma postupno oštećuje vid
  • Dijagnosticirani glaukom treba liječiti do kraja života
  • Neprepoznat i neliječen vodi potpunom gubitku vida – sljepoći
  • Gubitak vida je nepovratan

Optika OptoVista
Kralja Tomislava 4, 40 000 Čakovec
Telefon: 040 / 310 - 151

www.optovista.hr