PR članci 05.02.2016. 09:34. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Zahvaljujući Termama Sveti Martin

Pjevači, glumci i sportaši prepoznali Međimurje kao vrhunsku turističku destinaciju

Međimurje je proteklih nekoliko godina preraslo u jednu zaista poželjnu turističku destinaciju, a to i ne čudi s obzirom na kvalitetu i raznovrsnost sadržaja koji ovdje dočekuju turiste. Otkriveno nam je kako je već u siječnju ove godineMeđimurje posjetilo i nekoliko poznatih osoba, što s televizijske, glazbene, ali i sportske scene.

Tako je proteklog tjedna Međimurje posjetila i poznata beogradska glumica Vesna Čipčić koju većina publike pamti po jednoj od njezinih prvih velikih uloga u kultnoj humorističnoj seriji 'Vruć vetar', gdje je uz Ljubišu Samradžića ostvarila lik po kojem je i dan danas prepoznaju. Vesna je provela tjedan dana u Međimurju u društvu svog kolege Ronalda Brausa, a s kojim se zaputila u otkrivanje svih ljepota našeg malog kraja.

Smješteni u Termama Sveti Martin, Vesna i Ronald bili su oduševljeni uslugom, ali i ponudom koju Terme nude, a posebno su istaknuli izvrsnu gastronomsku ponudu o kojoj su dugo vremena slušali, no do sada je nisu imali prilike kušati. Meso z tiblice, Međimurska gibanica, smuđ u bučinim košticama samo su neki od specijaliteta koje su isprobali, a posjetili su i Vinsku kuću Hažić gdje su dobili priliku pobliže upoznati vinsku ponudu Međimurja te posjetiti Farmu jelena Perhoč u Jurovčaku.

Prisjetimo se, Ronald Braus prošle je godine stradao u prometnoj nesreći, te je iz tog razloga odmor potražio u Međimurju: "Evo, puno je bolje, dolazim k sebi i uživam u ovom prekrasnom ambijentu toplica i koristim sve blagodati hotela i prirode. Još uvijek ne smijem raditi previše pokreta pa mi baš zato ovaj bazen s termalnom vodom odgovara za rehabilitaciju." kazao je Braus.

Uz Vesnu i Ronalda, još je jedna poznata osoba ovog siječnja posjetila Terme Sveti Martin, a to je ni više, ni manje već naš najtrofejniji sportaš Mihovil Španja. Mihovil Španja osvajač je više od stotinu medalja s raznih svjetskih plivačkih natjecanja za osobe s invaliditetom, a više od polovice su zlatne. Najzapaženije rezultate je postigao na Paraolimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, gdje je osvojio tri brončane medalje u disciplinama 100 m leđno, 200 m mješovito i 400 m slobodno. Višestruki je nositelj zlatnih, srebrenih i brončanih odličja s brojnih natjecanja te vlasnik nekoliko svjetskih i europskih rekorda.