PR članci 01.07.2020. 10:30. Zadnja izmjena: 01.07.2020. 10:36.

Turizam

Predstavljamo partnere kampanje Međimurje daje više!

U suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije kroz naredna izdanja lista Međimurje predstavit ćemo partnere kampanje „Međimurje daje više” koja traje od 15. lipnja do 15. rujna ove godine. Cilj spomenute kampanje je ostvarivanje što boljeg turističkog prometa u nadolazećim mjesecima. 

Svaki gost koji u smještajnom, ugostiteljskom ili drugom turističkom objektu u Međimurskoj županiji potroši najmanje 250 kuna (jednokratno), dobiva bonus u obliku kupona. Komercijalni partneri uručuju kupon pri realizaciji usluge, odnosno prilikom dolaska u smještajni objekt, a kod ugostiteljskih usluga nakon plaćanja računa. Dobivenim kuponom gost može besplatno jednokratno posjetiti jedan od javnih turističkih sadržaja i lokaliteta ili jednokratno koristiti jednu od turističkih usluga koje će donirati partneri u projektu. Popunjavanjem podataka na poleđini kupona automatski se sudjeluje u nagradnoj igri. Istražili smo što nude pojedini subjekti uključeni u ovu promotivnu kampanju. 


Muzej Croata insulanus

Muzej Croata insulanus Grada Preloga smješten je na atraktivnoj lokaciji u centru grada, u zgradi koja je izgrađena na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, u historicističkom stilu. Stalni postav Muzeja Croata insulanus Grada Preloga temelji se na donaciji prof.dr.sc. Matije Berljaka Gradu Prelogu. Donacija je podijeljena je u nekoliko zbirki: Zbirka navine umjetnosti, Zbirka moderne umjetnosti, Zbirka keramike i Zbirka veziva. Među navedenim ističe se Zbirka naivne umjetnosti s djelima Ivana Generalića, Ivana Rabuzina, Ivana Lackovića Croate i drugih, čija djela se mogu razgledati u Muzeju. Uz izabrana djela iz Zbirke naivne umjetnosti, u Muzeju se predstavljaju povremene izložbe, grupna izložba Žene??? Žene!!! (27.4.-29.6.) i grupna izložba međimurskih autora mlađe generacije „4 + 1“ (10.7.-31.8.).

Provedite svoje slobodno vrijeme kvalitetno jer donosioci kupona ostvaruju besplatan ulazak u Muzej Croata Insulanus u Prelogu od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 sati, dobivaju Vodič kroz stalni postav te katalog izložbe.


Međimurska hiža

Restoran Međimurska hiža smješten je u Čakovcu, izvan gradske vreve u smirenom okruženju. Uz sam restoran, nalazi se velika terasa okružena zelenilom i prirodnom hladovinom tijekom cijelog ljeta idealna za uživanje u finoj hrani i piću. Kuhinja je međimurska tradicionalna, ali izvedena na suvremeni način gdje se posebna pažnja posvećuje svježim namirnicama i suradnji s lokalnim OPG-ovima. Međimurska hiža poznata je po svojim jelima po narudžbi, gablecima i organizaciji raznih svečanosti bilo da se one događaju unutar restorana ili se radi o cateringu. -Ovoj hvalevrijednoj akciji pridružili smo se prije svega jer smatramo da je upravo zajedništvo potrebno kako bi prevladali neželjenu situaciju koju je donio viris COVID-19, ističe Boris Novak, direktor.

Svakog gosta koji dođe sa kuponom počastiti će čašom vrhunskog međimurskog vina i na taj način dodatno promovirati Međimurje.


Izletište 'Vinska kuća Hažić'

Kako bi Izletište 'Vinska kuća Hažić' funkcioniralo i provodilo svoj slogan 'Zdravlje po domaćem' tijekom cijele godine, zaslužni su supružnici Biserka i Radenko Hažić, a kćeri, Tatjana i Valentina bave se pružanjem turističkih usluga na domaćinstvu, prodajom i dostavom proizvoda. -Proizvodnja jabuke čini najveći dio proizvodnje na gospodarstvu, a prerađujemo je i u zdrave voćne sokove, sušene jabuke (čips od jabuke) i jabučni ocat. Proizvodimo i vina te u vlastitoj sušari sušimo samoniklo bilje za čajeve, ispričala nam je Tatjana. Povjerenje svojih kupaca dobili su zahvaljujući direktnom plasmanu svojih proizvoda jer na taj je način svaki krajnji kupac upoznat s tehnologijom proizvodnje i prerade te ima sve potrebne informacije o proizvodu kojeg će konzumirati. U Vinskoj kući Hažić mogu se uz prezentaciju, degustirati svi njihovi proizvodi. Za grupe se organiziraju razne aktivnosti poput berbe jabuka i grožđa u jesenskim terminima ili spremanja tradicionalnih kolača. Njihov je OPG trenutno i u izgradnji kampa te su uvjereni su da će na taj način doprinijeti povećanju broja gostiju koji vole prirodu i domaće proizvode jer Međimurje zaista nudi puno, a ostavlja doživljaj na koji rijetko tko ostaje imun. 

Donosiocu kupona nude degustaciju dvije vrste vina, sok od jabuke i čips od jabuke. Potrebna je najava na [email protected] ili na broj mobitela 099 219 9411. Termin kad se kupon može iskoristiti je subota od 10:00 do 14:00, uz najavu. 


TZ grada Mursko Središće – Spomen dom rudarstva CIMPER

Smatra se da je područje Murskog Središća jedno od najstarijih naselja u Međimurju. Mjesto se razvijalo polako, ali bez većih stagnacija, dok je pravi polet i rast stanovništva doživjelo u prvoj polovici prošlog stoljeća ponajviše zahvaljujući cesti i željezničkoj pruzi Čakovec - Lendava, ali i eksploataciji nafte. Nakon 1. svjetskog rata počinje i eksploatacija ugljena. Od svog osnivanja do zatvaranja rudnika 1972. godine iskopano je 4.593.961 tona ugljena ili prosječno 157.626 tona godišnje. Tijekom svoga postojanja rudnici su bili nositelji gospodarskog razvitka ne samo Murskog Središća već i ovog dijela Međimurja. Danas su od rudnika ostali navozi jalovine - "halde" koji se mogu razgledati u Paklenici te Spomen dom rudarstva u Murskom Središću.

Donosioci kupona mogu besplatno razgledati Spomen dom rudarstva koji se nalazi u turističkom kompleksu Cimper ili razgledati prvo naftno polje u Paklenici. Razgled je mogući petkom od 10:00 do 12:00 uz prethodnu najavu u TZG Mursko Središće ili na telefon 098 244 037