PR članci 13.04.2016. 14:52. Zadnja izmjena: 13.04.2016. 15:17.

Pomurski sajam Gornja Radgona

Prvi međunarodni sajam suvremene medicine "MEDICAL" u Gornjoj Radgoni

Pomurski sajam Gornja Radgona na dane 14. do 16. travnja priređuje Prvi međunarodni sajam suvremene medicine MEDICAL. Sajam se organizira u suradnji sa Udruženjem proizvođača i distributera medicinske opreme SLO-MED, i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja R. Slovenije, a on će povezati nositelje tehnološkog napretka u medicini, liječnike, medicinsko osoblje, društva pacijenata, i sve ostale koji brinu za svoje i za zdravlje drugih ljudi. Sajam će predstaviti suvremene načine otkrivanja, liječenja i ublažavanja bolesti, kao i upoznavanje s najboljim terapeutskim praksama i postignućima. Informirati će o pravima i mogućnostima koje proizlaze iz obaveznog, dopunskog ili nadstandardnog zdravstvenog osiguranja. Na sajmu će se razmjenjivati iskustva među izlagačima, pacijentima i medicinskim stručnjacima, također će se širiti načela suvremene i etične skrbi za zdravlje gdje će biti zastupljeni svi vidovi takve skrbi. Odvijati će se i prikladne radionice kao i stručni skupovi i savjetovanja, a sve uz dobru atmosferu i izabrana zdrava i dijabetična jela.

 

OSOBNA ISKAZNICA SAJMA MEDICAL:

Broj izlagača 100

Države sudionice 3 ( Češka, Austrija, Slovenija )

Izložbeni prostor 6.500 m²

 

ZDRAV IZLOŽBENI PROGRAM

Predstavit će se širok spektar medicinskih instrumenata, opreme i usluga: medicinska oprema kod inkontinencije, tehničke naprave za gluhe i nagluhe osobe, terapija mikrocirkulacije, bio rezonanca i regulativna medicina, svjetlosna terapija, polarizirana svjetlost, oprema za fizikalnu terapiju i SPA centre, sistemi za pripremu vode za potrebe kliničkih analizatora i za druge laboratorijske potrebe, pametni nadzorni sustavi, sustavi za praćenje stanja parametara okoliša, pipete, mjerači krvnog tlaka i glukoze, mjeraći glukoze za slijepe i slabovidne dijabetičare s govornom funkcijom, igle, lancete, inhalatori, stimulatori, medicinski kreveti za njegu, antidekubitalni madraci, sistemi za mjerenje pritiska s pulsnim valom ( gležanj – nadlaktica ) , UV dezinfekcija i ionizacija, biokemijski analizatori, medicinska pomagala za intimno zdravlje i gibljivost zglobova, proizvodi za inkontinenciju, za saniranje rana, za operacijske dvorane, dezinfekcijska sredstva, reagensi za analize, kemikalije i sistemi, mikrobiološke kulture, uzorkovanje, sistemi za detekciju, proizvodi za područje analize stanica, proteomike, genomike, invalidska vozila i skuteri, električni bolnički kreveti, pokretne stepenice, stomatološki materijali i pribor, zubne paste, četkice, vodice za usta, sredstva za izbjeljivanje zubi, pribor za oralnu higijenu, ljepila za proteze, motivacijski proizvodi, ultrazvučne zubne četkice, kožni naprstak, zaštitne upijajuće maramice, cjevasti povoji, kompresijske čarape, prirodna vunena posteljina za rehabilitaciju, medicinska pomagala za čvor na trbušnoj stjenki ( anus preter ), suvremene obloge za rane, proteze nakon operacije ženske dojke, hidrofilni urinarni kateteri, gel jastučići za sprečavanje nastanka čireva kod ležanja, iglice za inzulin, gel glukoze, pjena za regeneraciju kože stopala, zubne paste za dijabetičare, rukavice i čarape za ublažavanje bolova, „hladni“ gelovi protiv bolova u zglobovima i mišićima, radna odjeća, obuća, rukavice i osobna zaštitna oprema za zdravstvo.

Na sajmu će se predstaviti i medicinska ponuda za ustanove, pacijente i sve koji žele sačuvati zdravlje; širok izbor kozmetike, dodataka prehrani i ponuda za zdrav životni stil (dječja kozmetika, kozmetika za odrasle, dodaci prehrani, hrana i pića s naglaskom na prirodno, ekološki proizvodi od aronije, biljne kapi, zaštitne i terapeutske čarape, prirodna glina, kućanski aparati za kuhanje zdrave hrane, čajevi, zdravstvena i medic – wellness ponuda, fizikalna terapija, rehabilitacija, anatomski oblikovani medicinski ulošci za obuću, biljne kreme i ulja, proizvodi za poboljšanje općeg zdravlja …)

Predstavit će se i farmaceutske kongitivne usluge, različiti sustavi i metode liječenja kao i literatura i izdavaštvo s područja zdravstva.

 

UDRUŽENJE SLO – MED, PARTNER SAJMA

Udruženje proizvođača i distributera medicinske opreme SLO – MED je partner sajma MEDICAL. U okviru Udruženja predstaviti će se 17 izlagača - poduzeća koji će zajedno predstaviti četiri grupacije opreme: za inkontinenciju, diabetes, ranu i stormu ( anus preter ).

 

ČEŠKA REPUBLIKA – DRŽAVA PARTNER SAJMA MEDICAL

Država partner je Češka Republika koja će na izložbenom prostoru u okviru Udruženja proizvođača i dobavljača medicinske opreme Češke Republike predstaviti ponuđače opreme i pomagala iz Češke. Organizator nastupa, Veleposlanstvo Češke Republike u Ljubljani u četvrtak će organizirati B2B susret među poduzećima iz Češke i zainteresiranim poduzećima iz Slovenije i ostalih država.

 

PREDSTAVLJANJE INSTITUCIJA I UDRUŽENJA

Osim Ministarstva zdravlja Republike Slovenije i Nacionalnog instituta za javno zdravstvo, na sajmu MEDICAL sudjelovat će i brojna nacionalna Udruženja kao i udruženja invalida i pacijenata. Na više izložbenih prostora, kao i na stručnim skupovima i predavanjima biti će korisne prezentacije za podizanje svijesti javnosti o raznim bolestima i njihovim prvim znakovima te općenito o zdravom načinu života. Udruženje za integrativnu medicinu Slovenije u subotu organizira 2. međunarodni kongres integrativne medicine.

 

ZDRAVSTVENE AKTIVNOSTI

  • besplatno mjerenje krvnog pritiska, glukoze u krvi, kolesterola, visceralnog masnog tkiva, mineralne gustoće kostiju, indeksa gležnja …
  • besplatno savjetovanje stručnjaka
  • zdravstveni odgoj bolesnika s dijabetesom
  • novosti na području vođenja evidencije dijabetesa – mobilne aplikacije
  • osobni mobilni EKG senzor za preventivno korištenje
  • preventivni programi za odrasle
  • liječenje i preventiva pri inkontinenciji i inkontinentijskom dermatitisu
  • liječenje bolesnika sa stormom ( anus preter )
  • njega kroničnih rana
  • intimna njega
  • različiti načini izbjeljivanja zubi u stomatološkoj ordinaciji i kod kuće
  • prirodna i holistička iridologija, laserska terapija, stimulacija refleksnih točaka
  • homeopatija
  • promocija tjelesne aktivnosti za zdravlje, demonstracija nordijskog pješačenja, test pješačenja na 2 km.
  • informiranje o pravima pacijenata
  • ugostiteljska ponuda po načelu „Izaberimo zdravo“

ZDRAVA UGOSTITELJSKA PONUDA

U zdravom duhu sajma MEDICAL odvijati će se i ugostiteljska ponuda na sajamskom ugostiteljskom štandu gdje će se nuditi hrana i piće uz slogan „Izaberimo zdravo“

 

RADNO VRIJEME I ULAZNICE

MEDICAL će biti otvoren od četvrtka 14. do subote 16. travnja 2016. g. od 9,00 do 18,00 sati.

 

Ulaznice po redovnoj cijeni:

Odrasli 5,00 €

Djeca i mladež 3,00 €

 

Ulaznice s popustom:

Odrasle osobe, skupina iznad 20 osoba,

Umirovljenici, članovi Udruženja pacijenata, zdravstveni radnici 4,00 €

 

Udruženja, skupina više od 20 članova 3,00 €

Mladež, skupina više od 20 osoba 2,00 €

 

Za djecu mlađu od 6 godina, kao i za invalide u kolicima i njihovu pratnju, ulaz slobodan.

 

Parkiranje: besplatno.

Više informacija na ovoj poveznici