PR članci 02.09.2019. 12:22. Zadnja izmjena: 05.09.2019. 13:17.

HOK i OK Međimurske županije

Nove informacije za obrtnike

Najava 32. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-e

U skladu s dosadašnjom tradicijom u radu Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, najavljujemo 32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-e koji će se od 24. do 26. studenoga 2019. održavati u Šibeniku.

Na ovogodišnjem Kongresu uz niz aktualnih tema od kojih je svakako najzanimljivija najava smanjenja PDV-a na 13%, razmotrit će se rezultati ovogodišnje turističke sezone, kao i prijedlozi za sljedeću godinu, te analizirati rezultati zaključaka s prošlogodišnjeg susreta. Ovaj, kao i ostali tradicionalni susreti u organizaciji Hrvatske obrtničke komore karakterom su edukacijski i informativni, te vjerujemo da će odabirom relevantnih tema zadovoljiti sudionike Kongresa te nastavno na probleme ponuditi i prezentirati adekvatna rješenja.

I predstavnici Udruženja ugostitelja Međimurske županije već tradicionalno aktivno sudjeluju na Kongresu ugostitelja i turistički djelatnika HOK-e, pa i ove godine pozivaju zainteresirane ugostitelje da im se pridruže. Detalje saznajte na 312 643.

Projektom HOK Zajednička nabava do povoljnije cijene struje, benzina, medicinskih usluga…

Hrvatska obrtnička komora (HOK) putem projekta  HOK Zajednička nabava  nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se ostvaruju značaje uštede u poslovanju. U projekt su primjerice uključeni HEP Opskrba, INA, Crodux, Narodne novine, Poliklinika Medikol, Pevec, Hrvatski telekom, Ghetaldus… koji popustima na svoje robe i usluge, članovima Hrvatske obrtničke komore omogućuju olakšavanje svakodnevnog poslovanja. Pozivamo sve članove Obrtničke komore Međimurske županije da iskoriste pružene mogućnosti. Detalje provjerite klikom na link ovdje.  

Plaćanje komorskog doprinosa

Ministarstvo financija, Porezna uprava je još tijekom veljače 2019. obrtnicima poslala Plan dospijeća komorskog doprinosa u paušalnom iznosu za 2019. godinu. Sukladno Odluci o obveznom komorskom doprinosu za jedinstveni sustav organiziranosti obrta (NN – 141/2015) u službenom dopisu Porezna uprava podsjetila je na rokove zaduženja i dospijeća plaćanja obveznog komorskog doprinosa u 2019. godini. Dopis je poslan „starim“, ali i novootvorenim obrtima. Iako je u samom dopisu navedeno, napominjemo da se obrtnici novootvorenih obrta, koji su po prvi puta upisani u Obrtni registar, oslobađaju plaćanja obveznog komorskog doprinosa u prvoj godini rada, računajući od datuma upisa u Obrtni registar ( npr. 23.07.2019. - 23.07.2020.). Ukoliko ste vlasnik novootvorenog obrta i oslobođeni ste plaćanja KD-a za prvu godinu poslovanja, a platili ste prvu ratu, plaćenom ratom naplatit će se komorski doprinos po isteku jednogodišnjeg oslobođenja.

Izvor: 3358