PR članci 10.11.2016. 11:38. Zadnja izmjena: 10.11.2016. 11:41.

Donosimo nekoliko savjeta

Snažniji libido u 5 jednostavnih koraka

Osjećate da vam libido više nije na razini kao nekoć? Nezadovoljstvo seksom postaje česta tema rasprava ili svađa u vašoj vezi? Donosimo vam nekoliko savjeta kako jednostavno udahnuti novi život vašem libidu.

1. Zdravom hranom do zdravog libida

Krenimo od osnova - zdrav i snažan libido živi u zdravom tijelu. Visok kolesterol, prekomjerna tjelesna težina, alkohol i cigarete polako ali sigurno utječu na vaš seksualni nagon i pravovremena intervencija u režim prehrane prvi je korak ka sretnijem seksualnom životu. Na tanjuru prednost dajte voću, povrću, cjelovitim žitaricama i orašastim plodovima a smanjite dovod četveronožnih i pernatih prijatelja.

2. Začinite stvari

Čak i najbolji film na svijetu, Sam u kući, malčice dosadi ako ga gledate svaki božji Božić zadnjih 25 godina takvog istog, predvidivog i nepromijenjenog. Budite spontani, isprobajte nešto novo, iznenadite i budite iznenađeni i aktivno promišljajte i razgovarajte s partnerom/icom o njihovim željama.

3. Stres nije sexy

Stres je danas neizbježan - nalazimo ga doma i na poslu, na putu do posla i na obiteljskim ili prijateljskim okupljanjima. Stalno smo mu izloženi, što za naš libido znači jednu vrlo lošu stvar - jer je stres jedan od najefikasnijih ubojica snažnog libida. Stres nas dovodi u hormonalnu neravnotežu, točnije pod njegovim utjecajem luče se enzimi koji uništavaju testosteron, jedan od glavnih krivaca za zdrav seksualni nagon. Rješenje? Opuštajte se, pronađite ispušni ventil i brinite o sebi.

4. Skinite se... s tableta

Određene tablete ozbiljno narušavaju vaš libido ili utječu na dragocjenu hormonalnu ravnotežu. Osim pilula kao popularnog oblika kontracepcije čija je česta nuspojava slabiji libido, među krivcima možete pronaći i tablete za smirenje, za snižavanje visokog tlaka, antidepresive i slično. Ukoliko nemate drugog izbora, konzultirajte liječnika - možda će se promjenom tableta nuspojave ublažiti.

5. Vježbajte

Većina nas pripada u srednju ili tešku kategoriju povremenih maratonaca za tramvajima, šprintera do slobodnog sjedala u istom ili skakača do aparata za kavu, što je najčešće nedovoljna doza dnevne rekreacije za sretan i živahan libido. Redovita tjelovježba, šetnja do posla umjesto auta ili javnog prijevoza i bolje prokrvljeno tijelo (i njegovi sexy dijelovi) će vam biti zahvalni.